Williams értékelte második idényét

A Manchester United fiatalja, Brandon Williams magabiztos fejlődését illetőleg a 2020/21-es szezonban, annak ellenére, hogy kevesebbszer lépett pályára, mint azt remélte.


A fiatal játékos a tavalyi szezonban robbant be a felnőtt csapatba és igen gyorsan a szurkolók kedvencévé vált köszönhetően agresszív, bevállalós védekezésének.

 

Williams a két év alatt 36 alkalommal lépett pályára, Luke Shaw számára versenyhelyzetet teremtve, azonban ebben a szezonban erre nem volt túl sok lehetősége Shaw formája és Alex Telles érkezése miatt.

 

Mindkét szélen bevethető, így Brandon Wan-Bissakának is nagy segítségére lehet, továbbá így marad lehetősége fejlődni is, főleg, hogy nemrég érte el a csapatban a félszázat meccsek tekintetében, amire már most büszke lehet.

 

Mikor a második felnőtt csapatban töltött szezonjáról kérdezték, a United neveltje felfedte, hogy több mérkőzésen szeretne részt venni, de kijelentette azt is, hogy teljes értékű játékossá vált.

 

"Nyilvánvalóan nem játszottam annyi mérkőzésen, mint tavaly, de őszintén, ez nem zavar engem. Itt vagyok, minden nap edzek, ha lehetséges, így fejlődöm."

 

"Tudom, hogy a társaim és az edző is látják a fejlődésem. Szóval ez a legfontosabb dolog, csak fejlődni, mint játékos, és pozitívan gondolkodni, ki tudja, lehet játszani fogok és amikor lehetőség adódik, készen fogok állni."

 

A még 20 éves Williams előtt még hosszú karrier áll és eltökélten fejleszti játékát a United edzőközpontjában. Gyorsan el is árulta, hogy Luke Shaw a tökéletes példa, akit követni szeretne és az angol válogatott védő mérkőzéseit szokta elemezni.

 

 

"Igen, Luke mindenkit inspirál. Csak mert nem mindenki hiszi, hogy a legjobbat adod, nem azt jelenti, hogy nem fejlődsz, mint játékos és megéled ezeket a pillanatokat."

 

"Ez csak arról szól, hogy megragadd a lehetőséget, mint Luke tette. Bebiztosította a helyét, kimegy a pályára, teszi a dolgát, szóval egyszerűen le kell játszanod őt. Megvan benne a kellő lendület, amit arra használ, hogy játékosként fejlődjön."

 

Az interjú alatt feltettek pár villámkérdést is Willamsnek.

 

Ellenfél csapatok stadionja közül melyik a kedvenced?

"A Tottenham Hotspur stadionja, az új."

 

Ki az el nem ismert hősöd?

"Mondhatok kettőt? Dace Bushell és Tony Whelan."

 

Csapattársaid közül ki van rád a legnagyobb hatással?

"A legnagyobb hatással? Mason! [Greenwood]"

 

Mi a legkeményebb kihívásod?

"Mentálisan erős maradni egy olyan szezonban, ahol nem játszottam sokat, ezt megtartani kihívás, de mint korábban említettem, bármikor készen állok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!