Glazerrel közölték, 'nevetség tárgya' lett a klub

A Manchester United társelnökével, Joel Glazerrel élete első szurkolói fórumán való részvételekor közölték, a klub 'nevetség tárgyává' vált az irányításuk alatt.


Ez a mondat a hónap elején megvalósult két és fél órás, virtuális esemény végén tartott kérdezz-felelek szekció legelején hangzott el.

 

Glazer első alkalommal lépett ilyen módon érintkezésbe a szurkolókkal, mióta a családja 2005-ben megvásárolta a klubot.

 

Mostani részvételére is csak azt követően került sor, hogy a végül hamvába holt Európai Szuperliga kezdeményezés nagy ellenérzést váltott ki a nyilvánosságban.

 

Glazer kulcsszerepet vállalt a szakadár ligát létrehozni kívánó projektben, amelyben a United - öt másik Premier League klubbal karöltve - 12 alapító egyikeként szerepelt volna.

 

A 71 éves Chas Banks, aki a Manchester United Mozgássérült Szurkolói Szövetségének titkára, elmondása szerint 1957 óta követi nyomon a csapat szereplését.

 

A szurkolói fórum jegyzőkönyvének hétfői nyilvánosságra kerülésekor kiderült, hogy az alábbi hangzott el tőle:

"Mi korábban egy olyan klub voltunk, amelyhez mások mérték magukat - a pályán és azon kívül is."

 

"Most pedig az a probléma Joel, hogy az emberek nevetnek rajtunk. Nevetség tárgyává váltunk. Folyamatosan tele van az internet mémekkel. Ennél pedig nincsen rosszabb. Az emberek gyakran mondanak rossz dolgokat rólad, de annál nincs rosszabb, amikor kinevetnek."

 

Banks szerint ez a nézet a nem elégséges Old Traffordon eszközölt befektetések eredménye - megemlítve azt, hogy a tulajdonosok nem költöttek eleget a játékoskeret megerősítésére, míg a stadion pedig nem lett megfelelően karbantartva, amelynek köszönhetően például lyukas a lelátók feletti fedőrész - miközben a Glazerek több milliónyi fontot tettek zsebre osztalékból és részvény értékesítésből.

 

A Glazer család egyik leghangosabb kritikusa a klub korábbi csapatkapitánya, Gary Neville, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy a tulajdonosok megfosztották "jellemző vonásaitól és a szurkolók által érzett szenvedélytől" egykori klubját.

 

 

Glazer elmondta, ő elkötelezett a helyzet javítását illetően, Neville kapcsán pedig így folytatta:

"Gary eléggé kemény volt velünk szemben. Rendben. Mindenkinek megvan a maga véleménye."

 

"Nem lehet egy embert elhallgattatni, vagy időlegesen megállítani, mert nem szép dolgokat mond rólad."

 

"Nem lehet figyelmen kívül hagyni az embereket. Gary egy legenda. Vannak jó ötletei és gondolatai. Ezeket pedig meghallottuk."

 

A Vörös Ördögök menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer a lehető leggyorsabban szeretne új játékosokat szerződtetni annak érdekében, hogy a lehető legjobb esélyük legyen a Manchester City-vel szembeni lemaradásuk csökkentésére és véget vessenek négy éve tartó trófea ínségüknek, ennek megfelelően a klub pedig már tett is egy 67 millió fontos ajánlatot a Borussia Dortmundnak a szélső, Jadon Sancho megszerzéséért, amelyet a németek azonban elutasítottak.

 

"Mi a lehető legtöbbet meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban a tettek mezejére lépjünk az átigazolási piacon" - tette hozzá Glazer.

 

"De a modern futballban rengeteg pénz van; a másik oldalról megpróbálnak előnybe kerülni velünk szemben."

 

"Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy sikerül megtalálni az egyensúlyt; hogy nem fogunk rossz helyzetbe kerülni a következő átigazolásunk nyélbe ütésekor."

 

"Szóval a színfalak mögött nagyon keményen dolgozunk. Optimisták vagyunk a nyarat illetően és felismertük ennek a felkészülési időszaknak a fontosságát."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!