De Gea megharcolna manchesteri jövőjéért

David de Gea vissza fog térni a Manchester United felkészülési szezonjára és eltökélt, hogy megharcoljon helyéért az Old Traffordon, állítják az ESPN hírforrásai.


De Geanak manchesteri pályafutása során talán először kellett igazán megharcolnia kezdőcsapatbeli helyéért az Old Traffordon, miután az előző szezonban visszatért a csapathoz a saját nevelésű Dean Henderson. Ole Gunnar Solskjaer még nem hozott döntést azt illetően, hogy ki lesz az első számú kapuvédője, de a spanyol válogatott játékos készen áll arra, hogy az azonnali eligazolás helyett megvívjon posztjáért.

 

Az ESPN-hez közel álló hírforrások szerint a United eddig még nem kapott konkrét megkeresést a 30 éves hálóőrért, akinek jelenlegi, 375 ezer fontos heti fizetésű szerződése még további két évig érvényes, plusz egy éves hosszabbítási opcióval.

 

De Gea manchesteri visszatérése csak a felkészülési szezon végére várható, a spanyol válogatottal való Eb-szereplését követően ugyanis szabadságra megy majd. A United az új szezont egy Leeds United elleni hazai Premier League mérkőzéssel kezdi majd meg augusztus 14-én.

 

 

Henderson várhatóan teljes értékű munkát tud majd végezni a felkészülés során, miután sikeresen felépült csípőproblémájából, amely okán kikerült az angol válogatott Eb-keretéből.

 

Solskjaernak jelenleg négy felnőtt kapus áll rendelkezésre keretében. De Gea és Henderson mellett ott van az előző szezonban harmadik számú kapuvédőként számításba vett 38 éves Lee Grant, aki a napokban új, egy éves szerződést írt alá, illetve a Unitedhez az Aston Villatól ingyen visszatérő 35 éves Tom Heaton.

 

Heaton két évre kötelezte el magát a Vörös Ördögökhöz, plusz egy éves hosszabbítási opcióval.

 

Az ESPN hírforrásai szerint a United megkereste másik korábbi akadémistáját, Ben Amost is, mielőtt a Charlton Athletictől a Wigan Athletichez igazolt volna. A most 31 éves Amosnak felajánlották az Álmok Színházába való visszatérés lehetőségét, mint harmadik számú kapus, de ő az állandó játéklehetőség miatt inkább a Wigant választotta.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!