Matic: Az Eb-n résztvevők erősebben térnek vissza

Az előszezon eddig változatos eredményeket hozott, a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, Nemanja Matic pedig végig irányította a játékosokat, akár az edzéseken, akár a mérkőzéseken.


A United szerb játékosa adott interjút nemrég, ahol a 2020-as Európa-bajnokságról esett szó. Elmondta, hogy az angol játékosok miért fognak erősebben visszatérni azután, hogy a Wembley-ben drámai tizenegyes párbaj során kihagyták a maguk büntetőjét. 
 

Matic továbbá beszélt arról is, hogy Juan Mata és Lee Grant új szerződése mekkora erősítést jelent a csapatnak és mesélt a különleges öltözői hangulatról, miután egyre közelebb a Premier League új szezonjának kezdete.
 

 

Nemanja, hogy érzed magad a nyári szünetet követően?

"Nagyon jól telt számomra ez az időszak. Hosszú nyaraláson voltam. Sok időt töltöttem a családommal. Nagyon frissnek és motiváltnak érzem magam a szezonkezdésre."

 

Követted az Európa-bajnokságot?

"Hogy őszinte legyek, nem sok meccset néztem meg. A nyolcaddöntőknél kapcsolódtam be. Amikor Szerbiában nyaraltam próbáltam minél több időt tölteni a családommal és a gyerekeimmel, élvezni a szünetet, szóval nem sok időt töltöttem meccsnézéssel. Azonban a nyolcaddöntőktől elkezdtem követni, ahol sok érdekes mérkőzést láttam. Voltak jó mérkőzések, történetesen a döntő volt a legérdekesebb számomra."

 

Mit gondolsz a döntőről? Nyilvánvalóan nagyon kemény lehetett Harrynek, Marcusnak, Luke-nak és Jadonnek - Nagyon nehéz lehetett büntetőkkel kikapni. 

"Igen, de ilyen a foci. Mindig nehéz megjósolni egy mérkőzés kimenetelét. Egy döntőben pedig minden lehetséges. Két nagyszerű csapat és mindkettő megakarta nyerni a trófeát. Jó meccset láthattunk hosszabbítással, ahol büntetők döntöttek, minden lehetséges egy ilyen mérkőzésen. Örülök, hogy a csapattársaim játszhattak a döntőben, az ezüstérem megnyerése sem lehetett könnyű. Persze nyerni akartak, de még fiatalok és még sok lehetőségük lesz megmutatni milyen minőséget képviselnek."

 

 

Feltehetően kitartasz mellettük nem csak a játék eseményeit tekintve, hanem azzal kapcsolatban is, amivel a döntő után meg kellett küzdeniük?

"Igen, természetesen. Ezek a srácok még nagyon fiatalok és rengeteg rajtuk a nyomás, amikor a csapatukért vagy a válogatottjukért játszanak, nem könnyű mindezt fiatalként kezelni. Azonban ők elég erősek és túlélnek mindent, arról nem is szólva, hogy mi is mindig velük vagyunk. Előttük még az élet, csak élvezniük kell a focit és azt gondolom mindannyian nagyszerű karriert futhatnak be, minden rendben lesz velük."

 

Egyike vagy azoknak a tapasztalt játékosoknak, akik segíthetnek a fiataloknak, továbbá több tapasztalt társad kapott új szerződést, akik nagy népszerűségnek örvendenek az öltözőben. Többek között Juan Mata és Lee Grant is ilyen. Mit tudsz mondani róluk?

"Fantasztikusak emberként és játékosként egyaránt. Te is tudhatod, hogy Juan egy mágus. A srácok sokat tanulhatnak tőle a focipályán és azon kívül is. Ismered őt, nyolc éve itt van köztünk, ő egyszerűen fantasztikus. Lee szintén és nagyon örülök neki, hogy új szerződést kapott, főleg látva, mennyire fitt és hogy milyenek az edzései. Megérdemeltek a sikerei. Ahogy mondtam, a fiatal játékosok sokat tanulhatnak tőlük és tőlem is. Mindenkitől lehet tanulni, de ők ketten nagyszerűek és mindenki boldog a Unitednél, hogy ők ketten itt vannak a csapatban."

 

Van valami konkrét dolog, amin személyesen dolgoztál az előszezonban, változik a felkészülési időszak, ahogy idősödnek a játékosok?

"Igen. A legfontosabb dolog mindig az, hogy felkészítsd a tested a hosszú szezonra és hogy mentálisan is rendben legyél. Ha rendesen edzel a felkészülési időszak alatt, kevesebb lesz a sérülésed. Ez is mind része a labdarúgásnak, főleg, hogy rengeteg meccsünk van. A legfontosabb azonban, hogy mentálisan készen álljunk és erre az előszezonban van a legtöbb lehetőségünk."

 

Ole beszélt a csapat összetartásáról és lelki erejéről. Érezted ennek fejlődését az utóbbi években és hiszed, hogy ez egy nagy szezon lehet a csapat számára?

"Igen, azt gondolom, hogy mindenki megakar nyerni a csapat számára mindent, ezt érezzük az öltözőben, az edzőpályán és a mérkőzéseken is. Mindenki készen áll, mindenkinek egy a célja és ebből merítünk erőt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!