Bailly az új szezonról és igazolásokról

Eric Bailly, a Manchester United védője elmondta, hogy csapattársaival eltökélt szándéka építeni a tavaly a bajnokságban és az Európa-ligában elért második helyezésekre építeni, valamint elárulta, hogy véleménye szerint Jadon Sancho és Raphael Varane szerződtetése további izgalmas lehetőségeket jelent a csapat számára.


Az elefántcsontparti játékos örömmel tért vissza társai közé az Olimpiát követően, bár elmondása szerint hatalmas csalódás volt a nemzeti csapat számára, hogy a legjobb nyolc között búcsúzni kényszerültek a spanyolok ellen, ám mégis úgy jellemezte a tokiói tornát, hogy egy valóra vált álom volt hazájának képviselete az ötkarikás játékokon.

 

A védő figyelme azonban már teljes mértékben a klubcsapatára irányul, mivel a Vörös Ördögök éppen arra törekszenek, hogy megőrizzék lendületüket, melyet a múlt hétvégi Leeds elleni nyitómeccsen mutattak egy remek győzelem során.

 

"Nagyon jó érzés visszatérni a csapathoz. Előtte a tokiói Olimpián voltam, ami szintén hatalmas élmény volt" - mondta Bailly a klubmédiának adott interjújában. "Amikor gyerek voltam mindig arról álmodtam, hogy egyszer majd tehetek valamit a hazámért és most sikerült és nagyon élveztük a tornát."

 

 

"Az utolsó meccsen gólt is szereztem, de sajnos az utolsó percben mégis elveszítettük a mérkőzést. Számomra a legfontosabb dolog az volt, hogy együtt lehettünk a csapattársakkal és élveztük a torna minden egyes pillanatát. Remekül teljesítettünk két nehéz találkozón is Németország és Brazília ellen is."

 

"Ez volt az első Olimpiám és nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb azt az egyet leszámítva, hogy az utolsó pillanatban egyenlíteni tudtak a spanyolok, majd veszítettünk. De a futball már csak ilyen."

 

"Ez mostmár a múlt, visszatértem a klubomhoz és remekül indult a bajnokság. Nagyon élveztük az első mérkőzést. Ami nagyon fontos, hogy a szurkolók visszatértek és még nyertünk is. Tudtuk, hogy a United és a Leeds között mekkora a rivalizálás, így pláne nagyszerű volt, hogy nyerni tudtunk."

 

"A szurkolók nagyon különlegesek. Amikor az Old Traffordon játszunk, akkor szükségünk van rájuk és ha pontos akarok lenni, akkor minden mérkőzésen szükségünk van rájuk. Energiát adnak a csapatnak és mindannyian nagyon örülünk, hogy újra velünk vannak."

 

Bailly a hét elején részt vett a Burnley elleni edzőmérkőzésen az Álmok Színházában és 65 perc játéklehetőséget kapott. Mellette a United új támadója, Jadon Sancho is a kezdőben kapott helyet. Az új érkezőkről beszélve Eric reflektált Varane leigazolására is és elmondta, hogy nagyon élvezi a versenyt, amit a kezdőcsapatba való kerülés miatt folytatnak.

 

"A United mindig tele van jó játékosokkal. Nagyon erős csapatunk van és még Varane is érkezett, aki rendkívül tapasztalt és kiváló játékos. Ha jól tudom, akkor tíz évet töltött Spanyolországban és rengeteg trófeát nyert. A jelenléte pedig nagyon jót tesz a csapat számára."

 

"Jadon egy nagyon fiatal, ám annál kiválóbb játékos, aki szintén azért érkezett, hogy segítsen a csapatnak. Ebben a szezonban pedig mindannyiunknak az a célja, hogy trófeákat nyerjünk."

 

"Az új érkezőknek kortól függetlenül rengeteg tapasztalatuk van, ismerik az angol futballt is. Raphael játszott már több alkalommal angol csapatok ellen, Jadon pedig innen került Németországba. Mindketten készek bármit megtenni a csapatért."

 

"Számomra ebben a szezonban az egyik legfontosabb dolog, hogy elkerüljem a sérüléseket. Emellett keményen fogok edzeni és kivárom, mikor jön el az én időm. Ez az én mentalitásom és bízom benne, hogy a srácokkal sok-sok trófeát fogunk nyerni. Azt gondolom, hogy az előző szezonban jól játszottunk és másodikok lettünk a bajnokságban és döntőt játszottunk a Villarreal ellen az Európa-ligában. A futballban az a szép, hogy mindig van esélyed és azt gondolom, hogy ez az év számunkra trófeát, vagy trófeákat tartogat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!