Ole: Ronaldot "nem lehetetlen" kihagyni a csapatból

Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, nincs nyomás alatt azt illetően, hogy Cristiano Ronaldot a Manchester United összes mérkőzésén a kezdőcsapatba nevezze.


Az ötszörös Aranylabdás játékos a tőle megszokott módon uralta a címlapokat a szombati, Old Traffordra történt visszatérését követően, miután a Newcastle 4-1-es legyőzéséből két góllal vette ki a részét.

 

A 36 éves portugál világklasszis 12 évvel azt követően igazolt vissza a Vörös Ördögökhöz, hogy elhagyta a klubot a Real Madrid kedvéért.

 

Karriere során elért eredményei és sikerei miatt hatalmas tiszteletnek örvend, de a United menedzsere állítása szerint ez még nem jelenti azt automatikusan, hogy minden mérkőzésen kezdőként játszani fog.

 

"Nem, nem lehetetlen kihagyni őt a csapatból" - kezdte Solskjaer.

 

"Ő 36 éves."

 

"Mason (Greenwood) pedig 19, szóval hasonló a helyzet. Ugyanolyan megfelelően kell menedzselnem a játékperceit, mint ahogy egy 36 éves játékos esetében."

 

 

Solskjaernak nincsenek kétségei azt illetően, hogy minőség emelkedése mellett Ronaldo és Varane érkezésével a csapat többi tagjánál is emelkedni fog a színvonal.

 

"Természetesen. Minél több minőségi játékos csatlakozik egy kerethez, annál egészségesebb versenyhelyzet alakul ki és több olyan vezér lesz, akire fel lehet nézni."

 

"Szerintem Cristiano és Raphael érkezése mindenkinek felhúzta a szemöldökét, mert ők győztesek."

 

"Mindent megnyertek már, amit meglehet és ezzel együtt is hatalmas elvárásokat fogalmaznak meg magukkal szemben, amit lát a keret többi része, a fiatal srácok is és azt gondolhatják, hogy ez a módja annak, hogy minél tovább valaki a csúcson maradhasson. Szóval ez csak jó lehet mindenki számára."

 

Az ötszörös Bajnokok Ligája győztes játékos mellett Jesse Lingard is eredményes tudott lenni a hétvégén a Szarkák ellen.

 

Az angol válogatott játékos, aki az előző idény második felében sikeres kölcsönjátékot produkált a West Hamnél, a kispadról állt be a 66. percben, majd zárta le a bajnokit a hosszabbításban szerzett góljával.

 

A 28 éves saját nevelés múlt héten az angol válogatottban duplázni tudott Andorra ellen, Solskjaer szerint pedig sokat profitált a klubtól távol töltött idejéből.

 

"Jesse-nek nehéz időszaka volt és ő egy nagyon kedves srác - illetve most már férfi."

 

"Engedélyeztük számára, hogy újra megtalálja a régi önmagát. A közelünkben tarthattam volna, mert tudom, hogy mennyire jó játékos, de a West Ham és az angol válogatott színeiben is megmutatta, hogy milyen játékos is ő."

 

"Különleges nap volt ez számára, mert visszatérhetett és gólt szerzett a szurkolók előtt. Ő egy vérbeli Man Unitedos srác. Már csecsemő korától kezdve a Man United mezt viselve nőtt fel, szóval nagyon elégedett vagyok vele."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!