Atalanta U19 - Manchester United U19 1-2

A Manchester United U19-es csapata győzelemmel hangolt az esti felnőtt mérkőzésre, melyet a Bajnokok Ligája keretein belül rendeznek, addig a fiatalok második helyet csípték meg az UEFA Youth-liga F csoportjában egy ponttal lemaradva az első helyezett Villarrealtól.


A vendégek szinte azonnal megszerezték a vezetést Shoretire révén, aki kapásból talált az Atalanta hálójába, mindössze 8 perc elteltével. A hazaiak egyből reagálhattak volna egy megítélt szabadrúgást követően, a beívelésre Tommaso De Nipoti érkezett, aki a léc fölé fejelte a labdát.

 

A 23. percben jött azonban Elanga és megduplázta a Manchester United előnyét, közvetlenül egy szabadrúgásból. A labdát a kapu jobb oldalába tekerte, a kapus nem érhetett oda.

 

A Nerazzurrik nem voltak olyan aktívak a büntetőig, amit az Atalanta javára ítélt a bíró, aki szerint Svidersky kezezett. A labdát Renault tette le a büntetőpontra és nem is hibázott, tökéletesen értékesítette a tizenegyest, fellőtte a labdát a felső sarokba. 

 

A második félidőben Omar tesztelte Viteket, közvetlenül a tizenhatos előteréből lőhetett, de a kapus nagyot mentett és szögletre tudott hárítani.

 

A Manchester United az 52. percben Bennett révén veszélyeztetett egy szögletből. Az ötös vonaláról fejelhetett, de próbálkozása a kapufáról pattant ki.

 

Ezután Sassinak kellett hárítania Shoretire próbálkozását, a kapu közepébe engedett el egy lapos bombát, miután labdát szerzett, de a kapus a helyén volt, így könnyedén hárítani tudott.

 

 

A másik oldalon Oliveri kapta a büntetőterületen belül a labdát, kapura is tudott fordulni, ám a lövés bőven a kapu fölé szállt.

 

 De Nipoti a 72. percben veszélyeztetett, de lövése célt tévesztett.

 

Az utolsó percekben Sassi lábbal hárította Elanga lövését, aki pedig még állítani is tudott a labdán, miután megkapta a játékszert. Azonban az eredmény már nem változott, a 2-1 elég volt a Manchester Unitednek a három pont megszerzéséhez. Mivel a Villarreal otthon nem tudta legyőzni a Young Boys U19 csapatát, meg kellett elégednie az egy ponttal, emiatt pedig a United hátránya a spanyolokkal szemben már csak egy pont. 

 

A csapat következő mérkőzése pont a Villarreal ellen lesz idegenben november 23-án, valószínűleg az a mérkőzés dönt majd a csoportelsőségről. 

 

Összegzés:

 

Manchester United:  Vitek, Jurado, Mengi, Bennett, Fernandez, Hansen-Aaroen, Shoretire, Svidersky (Mainoo 66), Forson (Hoogewerf 66), McNeill (Garnacho 81), Elanga.

Nem használt cserék: Hanbury, Mather, Murray, Fredricson

Gólok: Shoretire 8, Elanga 23 ill.: Renault büntetőből 37 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!