Bailly: Koncentráljunk a jövőre

A Manchester United védője, Eric Bailly már csak előre tekint miközben és a Vörös Ördögök társaságában gőzerővel készül a Chelsea elleni rangadóra.


Az elefántcsontparti játékos nagy valószínűséggel ott lesz a pályán a Stamford Bridge-n megrendezésre kerülő bajnokin, miután Harry Maguire a Watford elleni piros lapja miatt eltiltását fogja tölteni. Emiatt pedig nem kisebb feladata lesz védőárjával, minthogy megállítsák egykori csapattársukat, Romelu Lukakut, akiről a vele készült exkluzív interjú során is beszélt.

 

A csapatnak vannak jó emlékei az elmúlt évekből a Chelsea elleni meccsekről és ezeknek Te is részese voltál.

"Igen, emlékszem például arra a meccsre, amin 2-0-ra nyertünk, ha jól emlékszem 2020 februárjában. Remek pillanat volt és fontos is volt számunkra, hogy azt a mérkőzést megnyerjük, most pedig készen állok az újabb kihívásra. A csapat nagyon keményen dolgozott és sikerült megvernünk a Villarrealt, akik egy nagyon jó csapat, akár csak a Chelsea, aminek nagyon örülünk."

 

Azt még nem tudjuk, hogy játszani fogsz-e, de nagy az esély arra, hogy szembekerülsz egykori csapattársaddal, Romelu Lukakuval.

"Nagyon különleges, amikor egy korábbi csapattársad ellen kell játszanod. Lukaku jó játékos, jó csatár, de meg kell állítanunk a nagyfiút és meg kell próbálnunk megnyerni a mérkőzést."

 

Milyen volt ellene játszani az edzéseken? Elég kemény legénynek tűnik.

"Kemény, erős és gyors, de vannak jó játékosaink, akikkel meg tudjuk őt állítani. Bízom benne, hogy Londonban a legjobb formánkat tudjuk hozni és végig azon leszünk, hogy nyerni tudjunk."

 

Említetted a Villarreal elleni meccset, aminek megnyerésével végül csoportelsők lettetek. Mennyire fontos most, hogy a Bajnokok Ligája eredményt megfelelően tudjátok kezelni?

"Nagyon fontos eredmény volt, mert ez az egyik legjobb sorozat, ahol most továbbjutottunk. Lesz még egy meccsünk a Young Boys ellen és fontosnak tartjuk, hogy azon is jól szerepeljünk, mert nagy lökést ad mindenhez."

 

 

Sok mérkőzés vár rátok decemberben. Szereted ezt az időszakot?

"Nagyon szeretem, hiszen Angliában ez az egyik legjobb időszak. Általában játszunk a Boxing Day-en is és maximális felkészültségre van szükség. Itt rengeteg nehéz pillanat van, de élned kell a lehetőségekkel."

 

Nehéz volt az elmúlt néhány hét a csapat számára. Te hogyan élted meg ezt az időszakot?

"Igen, nagyon nehéz volt. Fontos meccseket veszítettünk el, de ez már a múlt. Számomra most az a fontos, hogy a jövőre koncentráljak. Remek volt a keddi nap, de jön a Chelsea elleni mérkőzés, ahol tovább kell bizonyítanunk és vissza kell adnunk a szurkolóinknak a jó hangulatot. Megnyerni a meccset, pontokat szerezni, most ez a fontos."

 

A szurkolók remek hangulatot csináltak a Villarreal ellen.

"Nagyszerű volt. Nekünk van a világon a legjobb szurkolótáborunk és a segítségük nagyon fontos a csapat számára."

 

Végezetül, mit gondolsz most a csapatszellemről? Mindenkiben él az elhatározás, hogy változtasson a történteken?

"Igen és nagyon fontos, hogy fejlődjünk. Ezért keményen edzünk mindig és megpróbálunk még ennél is jobban koncentrálni a mérkőzésekre. Azt gondolom, hogy a csapat készen áll és jó érzéssel lépünk majd pályára. Segíteni fogok a társaim támogatásában, ahogy mindenki és ez nagyon fontos számunkra."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!