Rangnick nagyon barátságosnak bizonyult

Ralf Rangnick ma délután fogja megtartani első mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a Manchester United menedzsereként, reggel pedig bemutatták a sajtó képvielőinek az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök egy fordulatos találkozón tegnap este 3-2-re legyőzték az Arsenal csapatát, melyen az innovatív edző már ott volt a lelátón, ma reggel pedig megtartották bemutatkozó sajtótájékoztatóját az Old Trafford konferencia termében, amelyet a járvány miatt a felújítás óta nem használtak. A terem megtelt élettel és mindenki várta, hogy megjelenjen a futball egyik legnagyszerűbb tudora.

 

Természetesen továbbra is érvényben vannak a korlátozások, melyek miatt az újságírók nem ülhettek közvetlenül egymás mellett, de így is tisztességes tömeg jelent meg, hogy megkérdezhessék az új menedzsert arról, hogy mi vár a csapatra a szezon hátralévő részében, illetve, hogy mik a tervei az ezt követő két éves tanácsadói szerepkörben a klubnál. A német szakember pedig nem okozott csalódást.

 

Mielőtt a kérdésekre került volna a sor Ralf üdvözölt mindenkit és megköszönte, hogy ebben a korai időpontban is eljöttek, ezzel pedig fel is dobta a megjelenő újságírók napját. Közvetlensége az első pillanattól kezdve megalapozta a jó hangulatú beszélgetést és úgy tűnik, hogy jó viszonyt fog ápolni a klub és a média képviselői között.

 

 

Néhány mondatot követően érezhető volt, hogy ő egy olyan valaki, akinek szenvedélye a futball és hajlandó megosztani nézeteit bármilyen ezzel kapcsolatos témában. Az embernek az volt az érzete, hogy szeretne egész nap csevegni vele, ám ez nem volt lehetséges, mert még Carringtonba is el kellett jutnia, hogy elkezdhesse a munkát a játékosokkal és részt vegyen az edzésen.

 

Egyértelműen látszik, hogy lenyűgöző lesz hallgatni majd a mérkőzések utáni értékeléseit, ezt pedig megtette most is, hiszen hihetetlen lelkesedéssel beszélt az Arsenal elleni mérkőzésről, a vendégek vitatható góljáról és a csapat reakciójáról is.

 

A német szakember kiválóan beszél angolul, így biztos, hogy nem lesznek nyelvi nehézségei, emellett pedig a humorának is megvan a maga bája. Ezek mellett pedig egyértelműen látszik rajta, hogy szeretné megvalósítani az elképzeléseit.

 

Felmerült egy kérdés azzal kapcsolatban is, hogy állítólag bónuszt kap, ha sikerül neki a Unitedhez csábatani a Borussia Dortmund támadóját, Erling Haalandot. Ralf válaszreakciója a kérdésre az volt, hogy átnézett egy képzeletbeli szerződést és viccelődött egyet az abban található 10 millió fontos záradékon, miközben különböző sztárneveket sorolt, mint például Lewandowsi, vagy Mbappe. Ezt követően viszont teljesen elvetette ezt a feltételezést. Nem kizárt azonban, hogy a következő hónapok során számos ilyen, vagy hasonló pletykát kell majd még kommentálnia.

 

Rangnick hajlandóságot mutatott arra, hogy ésszerűen beszélgessen a futballról a jelenlévőkkel, így elmondható, hogy az első benyomások rendkívül pozitívak. A beszélgetés végén a megjelentek megköszönték neki a találkozó lehetőségét, amit rendkívül udvariasan ő is viszonzott és megköszönte, hogy ennyien megjelentek. Őszinte stílusa pedig biztosan tetszeni fog majd a szurkolóknak is.

 

 

A német mester elmondta azt is, hogy tisztában van vele, hogy a United a világ egyik legnagyobb klubja és nem utasíthatta vissza a lehetőséget. Beszélt a Vörös Ördögök DNS-éről, melyre létfontosságú elemként tekint. Annak ellenére, hogy korábban nem volt kapcsolata az angol rekordbajnokkal, kivéve a 2011-es Bajnokok Ligája találkozót a Schalke élén elárulta, hogy nem volt rest utána nézni a klub történetének, melyben eddig 50-60 évre ment vissza és megalkotta saját 4 álomcsapatát is a United egykori játékosaiból ezzel is kifejezve tiszteletét a klub múltja előtt. 

 

"Egyedülálló öröksége van ennek a klubnak és mindenkinek, aki itt dolgozik követnie és gondoskodnia kell erről az örökségről. A United DNS-ét mindig tiszteletben kell tartani."

 

Elmondta, hogy teljesen tisztában van a müncheni katasztrófával, amely nem sokkal 1958-as születése előtt történt. Megemlékezett Bestről és Charltonról, mint a 60-as évek legnagyobb legendáiról és nem utolsó sorban a szurkolók fontosságát is kiemelte, mert véleménye szerint nagyon fontos szerepük van abban, hogy ez a klub olyan, amilyen.

 

A szurkolókkal kapcsolatban tegnap személyes tapasztalatot is szerezhetett mialatt a lelátóról figyelte ő is a mérkőzés eseményeit. Véleménye szerint a United szurkolói félelmetes hangulatot teremtettek és megmutatták összetartozásukat és azt, hogy mindig a csapat mögött állnak mindenféle körülmények ellenére is.

 

Elmondta, hogy ő is arra törekszik, hogy a szurkolók és a csapat közötti kapcsolat továbbra is kiemelkedően jó legyen és szeretné átélni azt a hangulatot, amit akkor tapasztalt meg először, amikor a 70-es évek végén és a 80-as évek elején elkezdett angol focit nézni. Elmondása szerint szükség van arra a nyers érzelemre, ami magával ragad a stadionban és teljesen átszellemülve követed a pályán zajló eseményeket és szerinte ezt adja az Old Trafford közönsége. 

 

Az új menedzser élvezte a fordulatos rangadót, még annak ellenére is, hogy szereti sokkal jobban kontrol alatt tartani a mérkőzéseket és kevesebb gólt kapni. Ami biztos, hogy izgalmas időszak lesz a szurkolók számára az elkövetkező néhány hónap, viszont Ralf is kitart amellett, hogy lépésről lépésre kell haladniuk és időt kell szánniuk az edzőpályán a fejlődésre. 

 

A 2022-es Bajnokik Ligája szereplésről is beszélt, amellyel kapcsolatban azt mondta, hogy nagy kihívás lesz és érezhető a nyomás, de ez szerinte természetes a Manchester Unitednél. 

 

A legelső benyomás a sajtótájékoztatót követően az volt Rangnick egy nagyon gyorsan megszerethető karakter, aki szenvedélyesen rajong a futballért. Mindenki nagyon izgatott, hogy milyen hatással lesz a csapatra ugyanis ritka, hogy valaki ennyire világosan kommunikál és, ha a játékosokkal is ezt teszi, akkor biztos, hogy teljes vállszélességgel fogják támogatni az új menedzsert és a tervek megvalósítását.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!