Rangnick elmagyarázta taktikáját

Ralf Rangnick elmagyarázta, hogy miért a 4-2-2-2-es felállást választotta a Crystal Palace elleni találkozóra.


A United 1-0-ra legyőzte a Sasokat az Old Traffordon, így Rangnick győzelemmel mutatkozott be menedzserként. A győztes találatot Fred szerezte a Vörös Ördögök számára, akik képesek voltak az egész mérkőzés alatt felülmúlni a vendégeket.

 

"Az első fél óta csodálatos volt" - lelkendezett Rangnick. "Csak 1-2 gól hiányzott, de ezt követően is mi irányítottuk a játékot."

 

Fred góljával és teljesítményével a mérkőzés legjobbja lett, a német mestert pedig lenyűgözte az a munka, amit a brazil középpályás védekezésben mutatott.

 

"Ha úgy játszunk, ahogy azt ma tettük, akkor fontos, hogy olyan játékosaink legyenek, akik nagy intenzitással és fegyelmezetten tudnak játszani" - mondta a német. "Scotty és Fred is tökéletesek erre."

 

Az ideiglenesen kinevezett menedzser az Arsenal elleni kerethez képest nem sokat változtatott.

 

"Számomra logikusnak tűnt, hogy az Arsenal elleni győzelmet követően ne változtassak sokat. A kérdés csak az volt, hogy miként tudjuk megszerezni a labdát. Megfelelő mennyiségű helye volt Jadonnek és Brunonak a 10-es pozícióban, hogy hátulról megjátszhatóak legyenek, ez volt az oka annak, hogy a 4-2-2-2 mellett döntöttem."

 

 

"Az én véleményem szerint ebben a felállásban a 10-es szerepkör a legfontosabb és Jadon, valamint Bruno is remekül teljesítettek ezeken a posztokon, még védekezésben is."

 

"Nyilvánvalóan az volt a cél, hogy távol tartsuk őket a kapunktól úgy, hogy nyomást helyezünk rájuk. Letámadtuk őket és labdákat szereztünk. A döntés, hogy más formációt választunk bejött."

 

"Két csatárral játszottunk, mivel Marcus és Cristiano voltak elöl. Jadon és Bruno a 10-es pozíciójában, a többiek pedig a megszokott helyükön. Úgy gondolom, hogy jól sikerült."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!