Gill sûrû nyárra számít

A Manchester United ügyvezetõ-igazgatója, David Gill elárulta, az idei nyár valószínûleg sokkal sûrûbb lesz számára és a klub számára, mint egy átlagos nyári szünet.


A klubnál egyértelmûen a csapat megerõsítése kell, hogy célként lebegjen a vezetõk szeme elõtt a Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntõjében elszenvedett vereséget követõen, míg Sir Alex Ferguson és David Gill egyöntetûen abban reménykednek, hogy hamarosan sikerül tisztázni Paul Scholes jövõjét is.

 

A Vörös Ördögök reményekkel telve vágnak neki a nyári átigazolási idõszakban, ahol a klub pénzügyi forrásait felhasználva erõsítenék meg a csapatot, hogy a következõ szezonban már fel tudják venni a versenyt a katalán gigászokkal és ezzel együtt továbbra is tartsák a minimális távolságot köztük, és a városi rivális Manchester City között.

 

"Ebben az évben sokkal sûrûbb nyár elé nézünk, mint amilyen az átlagos szokott lenni" - kezdte David Gill a MUTV-nek.

 

"Valamikor júniusban elutazok és csak az észak-amerikai túránk kezdetére térek vissza, de a következõ hetekben az erõsítésekkel és a játékosok ügyeivel fogok foglalkozni, ez biztos."

 

 

Mivel a jövõ mindig is fontos szempont volt a Manchester Unitednél, Ferguson felemelte szavát a fiatal játékosokkal kapcsolatos szabályzás miatt, amely szerinte lassítják a hazai nevelésû játékosok fejlõdését.

 

A menedzser szerint az angol csapatok az angol futballszövetség és a Premier League megegyezése nyomán lépéshátrányba kerültek, ugyanis a szabályozás alapján 16 éven aluli játékosokkal a klub egy nap csak maximum 90 percig foglalkozhat.

 

"Az embereknek meg kell érteniük annak a rendszernek a mûködését, amiben dolgozunk" - mondta a skót edzõlegenda.

 

"Csak másfél órányi idõ engedélyezett, hogy a fiatal játékosokkal foglalkozzunk, míg a Barcelonánál ha akarják akár a nap minden órájában megtehetik ezt."

 

"Ez egy hatalmas elõny számukra. Fantasztikus filózófiájuk van."

 

"Reményeink szerint az elõttünk álló években az edzõinknek lehetéségük lesz naponta másfél óránál többet foglalkozni a fiatal gyerekekkel, hogy megtaníthassák nekik az alapokat, fejlesszék technikai képességeiket, és hogy magabiztosan tartsák meg a labdát, bármikor."

 

"Jók vagyunk ezekben, de nem annyira, mint jelenleg a Barcelona."

 

"Ez egy csodálatos kihívás, és nekünk el kell fogadnunk a kihívást."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!