Rangnick: Hannibal tagja lesz a csapatnak

Ralf Rangnick arra számít, hogy ebben a szezonban Hannibal az első csapat keretének állandó tagjává válik.


A fiatal játékos csütörtökön tért vissza a Manchester United edzéseire, miután egy ideig távolt volt, hogy a hazáját, Tunéziát képviselhesse a FIFA Arab Kupában. Hannibalt jópár mérkőzésen a meccs legjobbjának választották és bejutottak a fináléba is, ahol azonban hosszabbítást követően kikaptak Algéria nemzeti csapatától. A 18 esztendő játékos pedig arra készül, hogy január során az Afrika-kupában is a lehető legjobb teljesítménnyel segíthesse hazáját.

 

"Csütörtökön 25 játékosunk volt edzésen, az egyetlen, aki hiányzott az Paul Pogba volt" - mondta Rangnick a klubmédiának. "Hannibal először volt itt edzésen mióta megérkeztem és sajnos januárban megint távol lesz az Afrika-kupa miatt."

 

"Megnéztem a döntőt és azt láttam, hogy van még egy nagyon tehetséges játékosunk a fiatalok között és remélhetőleg az újabb távollétet követően már rendszeresen velünk edz majd és tagja lesz a csapatnak."

 

 

"Nagyon szép teljesítmény, hogy ilyen fiatalon már fontos szerepet játszik válogatott szinten."

 

Rangnick már megmutatta, hogy híven a United hagyományaihoz szívesen szavaz bizalmat az Akadémián nevelkedő játékosoknak, hiszen Charlie Savage és Zidane Iqbal is bemutatkozhatott már a felnőtt csapatban a Young Boys elleni Bajnokok Ligája találkozón, mellettük pedig Teden Mengi, Anthony Elanga és Shola Shoretire is ott voltak a pályán azon a mérkőzésen.

 

"Azt hiszem, hogy a Busby Babes óta ez a klub DNS-ének része és Sir Alex 27 éves regnálása alatt is számos fiatal játékos kapott lehetőséget a bemutatkozásra" - magyarázta Rangnick.

 

"Ez nem csak a fiatalságról szól, hanem arról is, hogy a tehetség mellett meglegyen a megfelelő mentalitásunk és, ha ezek valakiben megvannak, akkor természetesen a lehető legtöbb fiatalnak szeretnénk lehetőséget biztosítani. Jópáran bekerültek már a keretbe és az a célom, hogy ezeket a játékosokat fejlesszem."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!