Rangnick sajtótájékoztatója

Ralf Rangnick a Burnley elleni mérkőzést követően tartotta meg a Wolves elleni meccs előtti sajtótájékoztatóját.


A hétfőn magyar idő szerint 18:30-kor kezdődő bajnoki lesz az első mérkőzése az új évben a Vörös Ördögnek, akik a Burnley elleni 3-1-es győzelemmel búcsúztak 2021-től. A találkozót követően a csapat német menedzsere pedig meg is tartotta egyből a Wolves elleni meccsel kapcsolatos sajtótájékoztatóját, melyet az alábbiakban olvashattok.

 

Amikor idejöttél azt mondtad, hogy viszonylag sok játékosod van. Elképzelhetőnek tartod, hogy lesz, akiket szélnek eresztessz? Nyilvánvalóan tudjuk, hogy Anthony Martial távozni szeretne, de rajta kívül vannak esetleg mások is?

"Azt hiszem, hogy azt mindenki megértheti, hogy nem kívánok egyik játékosomról sem ebben a témában nyilvánosan beszélni. Tudok olyanokról, akik távozni szeretnének és ezt személyesen az érintettektől tudom. Ediről is kérdeztek és ő tudja, hogy én nem szeretném elengedni. Számomra ő nagyon fontos játékos a szezon hátralévő részében. Három sorozatban futunk jelenleg és nagy szükségünk lesz Edire. Őszintén szólva, inkább még egy Edit szeretnék még a csapatba, de az egyértelmű számomra, hogy neki maradnia kell. A többi játékost tekintve a csapat talán túlságosan is nagy, ugyanakkor itt a COVID helyzet, a három sorozat és lehet most nem akkora gond a nagyobb keret, mint COVID nélkül."

 

Ralf, Donny van de Beek nagyon kevés lehetőséget kapott 2021-ben, ugyanakkor nagyon szeretik a szurkolók őt. Mit kell tennie, hogy több lehetőséghez jusson?

"Csak keményen kell dolgoznia, de ahogy megismertem kiváló mentalitású játékos, aki minden edzésen keményen dolgozik. Emellett maximálisan csapatjátékos is. Biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan meccsek, ahol megkapja a lehetőséget. A múlt héten hosszan beszélgettem vele, tudom, hogy nehéz neki, mert szeretne ott lenni a holland válogatottal a világbajnokságon, ehhez pedig játékidőre van szüksége. Továbbra is úgy gondolom, hogy meg kell tartanunk őt és itt kell maradnia a szezon végéig és meg kell próbálnunk a lehető legtöbb lehetőséget biztosítani számára."

 

Cristiano Ronaldo fontos játékosa a csapatnak. Van-e benned bármi aggály azzal kapcsolatban, hogy a Wolves ellen is pályára lépjen, ami azt jelentené, hogy 7 nap alatt ez már a 3. meccse lenne?

"A mai meccsen nem láttam arra okot, hogy ne tudna még egy meccset játszani. Fizikálisan fittnek tűnik. Csúcsprofi, nagyon vigyáz magára és a testére azzal is, hogy a megfelelő ételeket eszi. Soha nem láttam még ilyen 36 éves játékost, talán Zlatan ilyen még, igaz ő kicsit idősebb, de nem látom okát annak, hogy ne bírna 8 nap alatt 3 meccset lejátszani. Az sem probléma, ha pihentetnünk kell őt esetleg majd valamikor, akkor viszont nagyon fontos, hogy Edi a keretben legyen."

 

Anthony Martial a legutóbbi meccseken nem volt a keretben. Ez azzal kapcsolatos, hogy sérült, vagy inkább azzal, hogy közölte, hogy távozni szeretne?

"Világossá tette távozási szándékát és bizonyos szempontból megértem őt, hogy szeretne valahol máshol rendszeres játéklehetőséghez jutni. Viszont itt nem csupán arról van szó, hogy ő mit akar, hanem, hogy milyen klubok érdeklődnek iránta és azok ajánlatai megfelelőek-e a United számára. Várnunk kell és meglátjuk. Nem sérült jelenleg, de úgy döntöttem, hogy az eddig látott kerettel vágok bele a ránk váró mérkőzésekbe."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!