Rangnick: Csak a győzelem az elfogadható eredmény

Ralf Rangnick és csapata első meccsére készül a 2022-es évben, az ellenfél pedig a Wolves lesz, akiket az Old Traffodon fogad a rekordbajnok. A német menedzsernek pedig az a szándéka, hogy folytassák a veretlenségi sorozatot.


A nehéz szezonkezdetet követően a United szépen felépített egy szilárdabb csapatot, amely Michael Carrick irányításával kezdődött 3 veretlen mérkőzéssel, majd folytatódott a német szakember irányítása alatt is.

 

A mérkőzést megelőzően Rangnick a klubmédiának nyilatkozva elmondta, hogy nagyon fontos, hogy megőrizzék a veretlenségüket, ami immár 8 mérkőzés óta tart. 

 

"A győzelem nem pótolható semmi mással" - mondta a 63 éves szakember a nyilatkozatában, melyben kitért arra is, hogy az ilyen sorozatoknál nagyon sokat számít az, hogy a játékosok érzik a bizalmat."

 

A következő meccsetek a Wolverhampton ellen lesz, az ő stílusuk viszont teljesen más, mint a Burnley-é. Kevés gólt kapnak, szeretnek kontrázni és ebben nagyon hatékonyak is. Más kihívás ez neked és a csapatnak?

"Igen, ők egy nehéz ellenfél, akik a legtöbb esetben 3 belső védővel játszanak, nagyon egyben van a csapatuk, jól támadnak és nagyon nehéz kijátszani a védelmüket. Arról van szó, hogy meg kell találnunk azokat a helyeket, ahol át tudjuk játszani őket és veszélyes helyzeteket tudunk teremteni. Ehhez a megfelelő döntéseket kell meghoznunk. Emellett figyelnünk kell arra is, hogy ne legyünk nekik kiszolgáltatva egy-egy ellentámadásnál. Ez az egyik legfontosabb a Wolves ellen."

 

Szeretnétek biztosítani, hogy ne legyenek olyan hibák, mint a Burnley ellen? Fontos lehet a későbbiekre nézve, hogy az ilyen eseteket elkerülje a csapat.

"Igen, számunkra most arról szólnak a meccsek, hogy nyernünk kell. Jön a következő hazai meccs, amin ismét 3 pontot akarunk szerezni. A Burnley ellen sikerült 3 gólt is szereznünk, pedig ők sem szoktak sokat kapni. Miért is ne tudnánk akkor ugyanezt megtenni a Wolves ellen? Amíg nem kapunk gól, vagy maximum csak egyet, emellett pedig 3-at szerzünk, akkor minden rendben lesz."

 

 

Eddig veretlenül ülsz a United kispadján menedzserként, fontosnak tartod megőrizni ezt a lendületet?

"Nagyon fontos, mert a megnyert meccsek semmivel sem helyettesíthetők. Ez a legfontosabb, mert ez önbizalmat ad a játékosoknak. Veretlenek vagyunk 8 meccs óta és az a feladat, hogy ezt megőrizzük."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!