Néhány játékos megkérdőjelezi Rangnick alkalmasságát

A Sky Sports értesülései szerint néhány játékos nehezen alkalmazkodik Ralf Rangnick módszereihez és megkérdőjelezik, hogy ő a megfelelő ember a Vörös Ördögök irányítására.


A Sky Sports News forrása szerint klikkesedés alakult ki a United öltözőjében és néhány játékos nehezen tud alkalmazkodni a Rangnick féle 4-2-2-2-es felálláshoz. Egy másik meg nem nevezett forrás azt nyilatkozta, hogy több olyan játékos is van a klubnál, akik készek lennének a játékra, de nincs olyan edzője a csapatnak, aki képes lenne belőlük a legjobb teljesítményt kihozni.

 

Ugyan ez a forrás azt is elmondta, hogy a COVID miatti, nem tervezett edzőközpont bezárás sem segített és szemmel láthatóan ez hatással is volt a teljesítményre és emiatt a Rangnick érkezése óta veretlen rekordbajnok elszenvedte első vereségét a német irányítása alatt a Wolves ellen hétfő este, pedig a Farkasok 1980 óta nem tudták Manchesterben megverni a Unitedet.

 

 

Rangnick eddigi mérkőzései a United menedzsereként:

 

Man Utd 1-0 Crystal Palace (PL, December 5.)

Man Utd 1-1 Young Boys (BL, December 8.)

Norwich 0-1 Man Utd (PL, December 11.)

Newcastle 1-1 Man Utd (PL, December 27.)

Man Utd 3-1 Burnley (PL, December 30.)

Man Utd 0-1 Wolves (PL, Január 3.)

 

 

Szemmel látható, hogy a csapat nehezen tud alkalmazkodni Rangnick erőteljes játékstílusához, kivéve a Crystal palace ellen 1-0-ra megnyert bajnokit, mert ott nagyjából az első fél órában azt láthatták a szurkolók a srácoktól, amit a menedzser akart. Illetve a Norwich és a Newcastle ellen is akadt pár ilyen pillanat, de nem sok.

 

 

Gary Neville azt nyilatkozta, hogy szemmel láthatóan valami nagyon nincs rendben a klub háza táján. A Vörös Ördögök legendája a Newcastle elleni 1-1- után mondta el véleményét és megkérdőjelezte a csapat összetartását.

 

"Valami nem stimmel. Nem tudom mi, de határozottan nincs rendben valami. Egyének vannak a legtöbb esetben és nem segítik kellően egymást, pedig nagyon fontos az összetartás, de jelen pillanatban nincsenek együtt. Olyan, mintha az egok harca folyna és Harry Maguire, a csapat kapitánya olyan, mintha nem érezné magát annak."

 

"A United küszködik az eredményességért" - mondta Jamie Carragher, a Sky Sports szakértője.

 

"Küszködtek azért, hogy az ellenfelet átjátsszák. Erről a rendszerről tudni kell, hogy nincs igazi szélessége és ezért igazán fontos a 10-esek pozíciója. Az a baj ezzel a rendszerrel, hogy, ha nem jól csinálják, akkor nagyon közel kerül egymáshoz 4 támadó is és nehézzé válik széthúzni az ellenfelet. Amire viszont kifejezetten jó, az a labdák visszaszerzése. Labdavesztés után egyből nyomásgyakorlás. Ez az, amit a menedzserük is látni akar."

 

"Menedzsertől függetlenül szélességre van szükség a támadásoknál legyen szó akár a csatárokról, a 10-esekről, vagy a szélső védőkről. Szükség van a szélességre. Szét kell húzni az ellenfelet és a Manchester United ezt eddig nem sokszor tudta ebben a rendszerben megtenni."

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!