Rangnick reakciója az Aston Villa legyőzésére

Ralf Rangnick elégedett volt a Manchester United intenzitásának szintjével a nagy harcot hozó, energikus játékkal elért 1-0-s Aston Villa elleni FA-kupa győzelmet követően.


Elégedett az intenzitással

"Szerintem mindenki reakciót várt a Wolves elleni meccsre. És azt gondolom, hogy a csapat reagált is. Az intenzitással már nem volt gond, ugyanakkor így is voltak nehéz pillanataink a mérkőzésen. Szerintem az első félidő jól sikerült. Rengeteg tértölelő oldalpasszunk volt; folyamatosan egyik oldalról a másik oldalra mozgattuk át a Villát és szereztünk egy gyönyörű gólt. Viszont nem tudtuk irányításunk alatt tartani a középpályát. Tudtuk, hogy ők flexibilisek a középpályájukon, mert ketten is képesek voltak 10-est, hárman is 6-ost és 8-ast játszani, szóval időnként szenvedtünk."

 

A taktikai változtatások segítettek lezárni a mérkőzést

"Sokat javultunk, amikor a második félidőben gyémántalakzatra váltottunk és igen, az utolsó negyedórában már kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Azt kívánom viszont, hogy a második félidőben bárcsak jobb döntéseket hoztunk volna a kontratámadásoknál. Úgy akár egy második gólt is szerezhettünk volna, 1-0-al viszont egészen a végéig nagyon kiélezett volt a helyzet."

 

Miért változott a taktikai felállás?

"4-2-3-1-es felállás mellett döntöttünk, Edivel a csatársorban, Brunoval pedig a 10-es pozícióban. De időnként ismét nagyon nehéz volt számunkra a flexibilis középpálya ellen, mert a 10-eseik a középpályánk és a védőink között helyezkedtek, amit nem könnyű levédekezni. Elég nagy kihívás volt. Viszont mint mondtam, amint gyémántalakzatra váltottunk, sokkal jobb volt minden."

 

Szenvedélyesen győzni akartunk

"Több agressziót láttam, viszont ez nem feltétlenül párosult több presszinggel, mivel ahhoz, hogy ezeket a presszigelő pillanatokat láthasd, oda is kell kerülnöd. Mint mondtam, nehéz volt a Villa ellen játszani. Viszont egy olyan csapatot láttam, amely szenvedélyesen győzni akar és végül emiatt is tudtak nyerni."

 

 

A VAR döntések helyesek voltak

"Az oldalvonal mellől nem volt egyértelmű, de amikor videón néztem, akkor tisztán látszott számomra, hogy az Edinson Cavanit feltartó játékos tisztán lesen volt abban a pillanatban. Végül azt nem tudom, hogy a játékvezető szabálytalanságot vagy lest ítélt-e, de nem számít, hogy miért, mert biztosan les volt. Emiatt pedig nem lepődtem meg a góljuk érvénytelenítésén."

 

Előre tekintve a következő fordulóba

"Hogy örülök-e a Middlesbrough elleni sorsolásnak? Igen, ez volt a mai cél: megpróbálni kivívni a továbbjutást. Abban a pillanatban, amikor a [Villa elleni] sorsolás megtörtént, tudtuk, hogy létezik ennél könnyebb is. De ettől függetlenül is győzni tudtunk. Most pedig öt napon belül majd Birminghamben is megmérkőzünk velük. Az is egy nagyon nehéz és kemény összecsapásnak ígérkezik."

 

De Gea kulcsfontosságú volt a kapott gól nélküli meccshez

"Olyan csapattá kell válnunk, amely kapott gól nélküli meccseket hoz le, ma pedig egy újabb ilyet láthattunk, de David de Gea teljesítménye ebben ma is kiemelkedő volt számomra. Örültem volna, ha összességében kevesebb védést kellett volna bemutatnia, mert szerintem négy-öt lövés is eltalálta a kapunkat, de még van hova fejlődnünk ezen a területen."

 

Van fejlődés?

"Igen. Ha azt mondanám, hogy ez egy tökéletes mérkőzés volt számunkra, azt azonban senki nem hinné el. És persze nem is volt az. Még rengeteg olyan dolog van, amelyet jobban csinálhatnánk, de ma fontos volt, hogy ne kapjunk gólt és hogy közösen dolgozzunk a sikerért. Még rengeteg dolog van, amin javítani lehetne, de egy 1-0-s győzelem birtokában ezt könnyebben tudjuk majd megtenni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!