Rangnick: Jól áll a középpályásoknak a 4-3-3-as formáció

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick elmagyarázta, hogy miért gondolja úgy, hogy a 4-3-3-as felállás a lehető legjobb a Brentford elleni meccsen is játszó középpályások számára.


Ebben a szezonban a Vörös Ördögök eddig legtöbb alkalommal a Fred - McTominay középpályás duóval léptek pályára, olykor egyikőjük helyére Nemanja Matic került, előttük pedig Bruno Fernandes játszott a 10-es posztján.

 

Rangnick azonban elmondta, hogy jelenleg már máshogy látja a dolgokat és reméli, hogy az a felállás, amit a Brentford elleni találkozón láthattunk lehetővé teszi majd, hogy a középpályás sor minél támadóbb felfogásban tudjon játszani. McTominay volt a 6-os posztján, Fred és Bruno pedig egyaránt a 8-as posztot vitték és főleg utóbbi kettőtől várja a német menedzser a támadóbb felfogást.

 

"Az egyetlen dolog amit tettünk, hogy azt a bizonyos háromszöget megfordítottuk a középpályán, így két 6-os és egy 10-es helyett most egy 6-os és két 8-as volt a pályán. Szerencsére azt már el sem kellett mondanom a játékosoknak, hogy hogyan kell értelmezniük ezt a szerepkört, ment minden magától. Bruno saját maga fogja megtalálni a megfelelő helyeket ebben a pozícióban, mivel ő egy támadó középpályás és ugyan ez a helyzet Fred esetében is."

 

Fred 3 gólpasszt jegyez a legutóbbi 3 meccsen, míg Bruno Fernandes az Aston Villa ellen két gólt szerzett, illetve a Brentford ellen két asszisztot is kiosztott. Rangnick elárulta azt is, hogy mennyire fontosak ezek a párosok a játék minden elemében.

 

 

"Úgy gondolom, hogy ez a felállás mindkét játékosnak több lehetőséget, nagyobb szabadságot ad és így olyan futballt képesek játszani, amiben a legjobbak és ezt értem támadásra és védekezésre is egyaránt."

 

"Mindenki láthatta a legutóbbi két mérkőzésen, hogy Bruno milyen jó és fontos a labdabirtoklásban és a védekezésben is mindig keményen dolgozik. Ezt az is mutatja, hogy azon játékosok között van, akik a legtöbbet futják a meccseken. Emellett pedig veszélyes a labdával, képes gólokat lőni, de kellően önzetlen ahhoz, hogy észrevegye, ha valaki jobb helyzetben van, ezt tette a Méhek ellen is, így Mason és Marcus is gólt tudott szerezni."

 

Bár McTominay egészségi állapota felől felmerült némi kétség szerencsére úgy tűnik, hogy a Brentford elleni sérülése nem komoly és a West Ham ellen is ott lehet a pályán. 

 

"Tegnap beszéltem Scottal, de az egészségügyi személyzet szerint is edzésbe állhat és elérhető lesz a szombati bajnokira" - mondta Rangnick pénteken.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!