Rangnick: Ezt várom el a szélső védőktől

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick "támadó védőknek" nevezte csapatának szélső védőit és elárulta azt is, mi a felelőssége az ezekben a pozíciókban szereplő játékosainak.


Ennek a pozíciónak a jelentőssége a modern futballban egyre inkább jelentős, mivel a szélső védők nagy nyomást képesek a pálya jobb és bal oldalán is kifejteni az ellenfelek védelmére. A szélső védők támadásban való fontosságát pedig jól láthatjuk, mióta a német menedzser átvette a csapat irányítását.

 

A védelem jobb oldalán Aaron Wan-Bissaka és Diogo Dalot, míg a bal szélen Luke Shaw és Alex Telles látták el a rájuk bízott feladatot. Kíváncsian várjuk, hogy az említett 4 játékos közül kikre esik majd a pénteki, Middlesbrough elleni találkozón Rangnick választása, mivel mind a 4 játékos egészséges és bevethető. Erről, illetve a feléjük támasztott elvárásokról is beszélt a német mester a ma délutáni sajtótájékoztatóján.

 

"Védekezniük kell, illetve támadniuk is, amikor birtokoljuk a labdát. Támadó szélső védőknek kell lenniük és úgy gondolom, hogy az elmúlt néhány hétben sikerült is fejlődni ezen a területen. A holnapi meccsen nagyon fontos lesz ez a pozíció, mert a Boro 5 védős rendszerben szeret játszani, aminek köszönhetően sokszor 5-6 támadó játékosuk is lehet az ellenfelük térfelén."

 

"Nagyon fontos lesz, hogy taktikusan és magas színvonalon játszunk, ezt várom a játékosaimtól."

 

 

Bár Rangnick nem árulta el, hogy ki fog helyet kapni a kezdőben, de utalt arra, hogy a bal szélen esélyes lehet Shaw szerepeltetése, miután a brazil Alex Telles a nemzetközi szünetet a válogatottnál töltötte, így az angol védő fittebb lehet.

 

Telles végigjátszotta a brazilok Paraguay elleni selejtező mérkőzését, ami brit idő szerint szerda hajnalban volt, így jóval kevesebb ideje maradt felkészülni a péntek esti összecsapásra. 

 

"Luke visszatért és valószínűleg az elejétől kezdve játszani fog, mert. Alex csak tegnap este. tért vissza, szerdán pedig 90 percet játszott a brazil válogatottban. Mindegyik szélső védőmtől ugyanazt a játékot szeretném látni. Szeretném, ha a modern kor futballjának megfelelően játszanának, támadjanak, védekezzenek és nyerják meg az 1-1 elleni párharcokat, amennyiben szükséges, akkor pedig tudjanak váltani is, akár a másik oldal irányába."

 

"Ez az, amit látni akarunk és ezt várom el a szélső védőktől."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Middlesbrough

FA-kupa, 4. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!