Hibája után is mindenki támogatja Elangat

Ralf Ragnick elismerően beszélt arról, ahogy a United szurkolók viselkedtek az Old Traffordon, miután Anthony Elanga kihagyta büntetőjét a Middlesbrough ellen pénteken este elveszített tizenegyespárbajban.


A Tees-parti alakulat a második félidő folyamán tudott kiegyenlíteni az FA-kupa 4. fordulójában rendezett összecsapáson és mivel a felek nem jutottak dűlőre a kétszer 15 perces hosszabbításban sem, így büntetők döntöttek a továbbjutó csapat kilétéről.

 

Mivel addig mind a 15 tizenegyes értékesítésre került és a vendégek 8-7 arányban vezettek, Elanga következett a sorban, akinek mindenképpen be kellett volna lőnie a maga próbálkozását a folytatáshoz, ám sajnos nem tudott kaput találni 11 méterről.

 

Egy olyan hétvégén, ahol a szurkolók viselkedése ismételten botrányt okozott a Nottigham Forest v Leicester City meccsen, Ralf nem tudott elég magasztalóan beszélni a Vörös Ördögök szurkolótáborának reagálásáról.

 

"Eddig, amit tapasztaltam a klubunknál, az hogy hihetetlenül nagy és erős szurkolótáborunk van, amelyet jól példáz a Stretford End reakciója is Anthony Elanga kapcsán" - mondta Rangnick a Burnley elleni bajnokit megelőző hétfői hivatalos sajtótájékoztatója második részében.

 

"Támogatták őt."

 

Rangnick emellett rámutatott arra is, hogy Elanga csapattársai, akik közül a múltban többen is átéltek már hasonló helyzetet, mennyire gyorsan a vígasztalására siettek.

 

 

"Minden támogatást megkapott a csapattársaitól, amit egy ilyen helyzetben lehetséges" - tette hozzá a német szakember.

 

"Számos játékos, köztük Bruno is megölelte, többen pedig odamentünk hozzá és biztattuk, mint én is."

 

"Ez normális, ilyen a futball."

 

"Számos, nála jóval tapasztaltabb játékos is hagyott már ki döntő jelentőségű büntetőt az elmúlt 100 év során."

 

Elanga így Rangnick szerint gyors egymásutánban megtapasztalhatta a futball hullámhegyét és hullámvölgyét egyaránt, de ezek a tapasztalatok csak segíthetik a fejlődését és azt, hogy előrébb tudjon lépni karrierében.

 

"Igen, ahogy az edzésen láttam, rendben van" - mondta a klubmédiának.

 

"Természetesen ez egy nagyon nehéz pillanat volt számára."

 

"Az elmúlt négy hétben mindkét oldalát megtapasztalhatta ennek a csodálatos játéknak. Hihetetlenül jól teljesített az elmúlt hetekben és kulcsfontosságú gólt szerzett a Brentford ellen. Most a kupában negatív tapasztalatokat szerzett és megérezte, hogy időnként milyen kegyetlen is tud lenni a futball."

 

"De ez egyértelműen segíteni fogja a fejlődését a következő hónapokban és években. Nekünk le kell zárnunk magunkban az FA-kupában történteket. Szeretnénk, ha továbbra is érdekeltek lennénk abban a sorozatban és ha a lehető legmesszebb juthatnánk. De vége és már a Burnley elleni meccsre kell koncentrálnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!