Rangnick reakciója a Burnley elleni döntetlenre

Ralf Rangnick elismerte, "senki sem lehet boldog" miután a Manchester United csak egy ponttal távozott a Burnley otthonából kedden este.


A Vörös Ördögök számtalan helyzetet dolgoztak ki és teljesen uralták az első félidő eseményeit, de a szünetet követően hamar gólt kaptak és már egyáltalán nem tudták visszavenni a mérkőzés irányítását.

 

Paul Pogba 18. percben szerzett okos gólja mellett a United még további két alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját, ám mindkettőt érvénytelenítették, előbb les, majd egy szabálytalanság miatt.

 

Rangnick elégedett volt csapata első 45 percben nyújtott teljesítményével, de kijelentette, hogy mindez semmit sem ér a végső győzelem megszerzése nélkül.

 

"Nem igazán voltak olyan dolgok, amelyeket jobban csinálhattunk volna az első félidőben" - mondta a lefújást követően a MUTV-nek.

 

"Három gólt szereztünk, amelyekből kettőt visszavontak. Különösen a második esetében nem érti senki, hogy miért érvénytelenítették és a partjelző miért ítélt szabálytalanságot Paul Pogbaval szemben nyolc másodperccel a szabálytalanságát követően, amennyiben valóban az volt. Mindenesetre 2-0-s vezetéssel kellett volna a szünetre vonulnunk."

 

"De ugyanezt mondtuk a Middlesbrough meccs után. Hihetetlenül jók voltunk a labdával a birtokunkban és irányítottuk a meccset, de a legvégén minden a mérkőzés megnyeréséről szól."

 

"Ma 94 perc után ezzel az egy ponttal senki sem lehet elégedett. És mindenek előtt, ha negyedik helyen akarunk végezni a bajnokságban, akkor nem veszíthetünk úgy pontokat, mint ma este."

 

 

Rangnick részletesen is belement abba, szerinte hol fordultak rosszra a dolgok a második játékrészben, rámutatva, hogy a United túlzottan sok labdát adott el és szenvedett a Burnley védekezésből támadásba való átmeneteinek lereagálásától.

 

"A második félidő nem kezdődött jól számunkra, nem voltunk elég agresszívek és nem voltunk elég labdabiztosak" - tette hozzá.

 

"Még a bekapott gólt megelőző két percben is háromszor szereztünk labdát és kezdtük el tiki-takázni a saját térfelünkön, majd adtuk el könnyedén a labdát."

 

"Majd mi kontráztunk 20 másodperccel a góljukat megelőzően. A csapatunk viselkedése abban a 10 másodpercben, mielőtt eredményesek voltak, nem volt elég jó. Két-három játékosunk is volt a saját térfelünkön, de így is engedtük nekik, hogy gólt szerezzenek."

 

Mint ahogy a sűrű menetrend idején lenni szokott, a figyelem most már a következő feladatára irányul a csapatnak. A United gyors egymásutánban két dél-angliai együttest lát majd vendégül a Southampton és a Brighton személyében, akik február 12-én és 15-én látogatnak majd az Old Traffordra.

 

Mivel a West Ham a Premier League tabelláján visszaelőzött, ezért Rangnick szerint kulcsfontosságú, hogy győzni tudjanak ezeken a mérkőzéseken.

 

"Még ha nyertünk volna is [a Burnley ellen], akkor is fontosak lennének, de így most még fontosabb, hogy a két mérkőzésből hat pontot tudjunk szerezni."

 

"De ahhoz, hogy ez sikerülhessen, meg kell tanulnunk a leckét és tisztában kell lennünk azzal, hogy nem csak 45 percig, vagy ma talán 70 percig, hanem 90-94 percig is a legmagasabb szinten kell teljesítenünk hozzá."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!