Magyarázat Telles előretolt szerepkörére

Alex Telles újabb szerepkörben bizonyított, így megmutatta menedzserének, Ralf Rangnicknak, hogy több poszton is bevethető, amikor szükség van rá.


A Vörös Ördögök idegesen tartották szűkös, egy gólos előnyüket, a nyugtalan végjáték okán pedig a körmüket rághatták az Old Traffordra kilátogató nézők, amikor az ideiglenes menedzser, Ralf Rangnick előhúzta zsebéből ütőkártyáját azzal, hogy Jadon Sancho helyére Alex Telles cserélte be a 10 emberrel küzdő Brighton által jelentett veszély elhárítására.

 

Ezzel segített megoldani azt a problémát, amely azt követően állt elő, hogy a vendégek menedzsere, Graham Potter az 59. percben becserélte a jobb oldali védőt, Tariq Lamptey-t, aki rendre segítette a Sirályok támadásait.

 

"A jobb oldal Lamptey-vel volt a veszélyes oldaluk. Lamptey gyakorlatilag végig elöl, szélsőként játszott az utolsó 10-15 percben" - magyarázta Rangnick mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján, amikor a cseréről kérdezték.

 

"Ezért döntöttem Alex Telles becserélése mellett - hogy támogassa Luke Shaw-t azon az oldalon."

 

 

A brazil bekk általában bal oldali védőként szokott a pályán lenni, de ezúttal megmutatta, hogy előretoltabb szerepkörben is képes Shaw támogatására.

 

Ez volt Telles első mérkőzése január 22. óta, amikor a West Ham elleni győztes meccsen lehetett a pályán.

 

Ezt követően a brazil válogatottal vett részt világbajnoki selejtezőkön, majd pozitív koronavírus tesztet produkált, amely okán karanténba kellett vonulnia, így nem volt bevethető.

 

Mindazonáltal a Brighton ellen bizonyította, hogy képes a középpályáról is visszasegíteni a bal oldali védekezésbe, amellyel hathatósan hozzájárult a manchesteriek kapott gól nélküli, 2-0-s sikeréhez.

 

Mivel Shaw már szezonbeli nyolcadik sárga lapját gyűjtötte be, így már csak két hasonló figyelemeztetésre van egy két mérkőzéses eltiltástól a bajnokságban, szóval óvatosnak kell lennie a pályán a 32. fordulóig, amikor már 15-re emelkedik ez a szám és három mérkőzéses eltiltásra.

 

Telles rövid, csereként való beállása volt karrierének 400. tétmérkőzése.

 

Alex profi szinten 2011-ben, a Juventude együttesében mutatkozott be, majd játszott a Gremio, a Galatasaray, az Internazionale és a Porto csapataiban is, mielőtt 2020 októberében az Álmok Színházába igazolt volna.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!