Rangnick reakciója az Atletico elleni döntetlenre

Ralf Rangnick elégedett volt azzal, ahogyan a Manchester United játékosai keményen küzdve kulcsfontosságú döntetlent értek el az Atletico Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén.


Javulás a második félidőben

"Nem tudom, hogy megmentettem-e, de az első félidei teljesítmény után csak jobban játszhattunk ahhoz képest, ahogy tettük azt előtte. Még mindig nem hiszem el, hogy mit csináltunk [az első félidőben]. Meggyőződés és a labdával szemben szükséges agresszió nélkül játszottunk, emiatt pedig nagyon szenvedtünk az első 45 percben. A szünetet követően sokkal jobbak voltunk, birtokoltuk a labdát azokon a területeken, amelyek számítottak és szerintem ha még 10 perccel tovább tart a meccs, akkor meg is nyerhettük volna. De azt ismét ki kell emelnem, hogy jobban kell annál játszanunk, mint tettük azt az első félidőben. Nagyon csalódott voltam az akkor látottak miatt."

 

Az első félidő hibái

"Túl félénkek voltunk a labdával az első félidőben. Nem vállaltunk semmilyen kockázatot a labda birtokában, csak a saját térfelünkön játszogattunk, mindenféle mélységi befutás és fizikalitás nélkül, egy olyan csapat ellen, mint az Atletico pedig nagyon nehéz egy korán bekapott gól után játszani. Nehéz volt megakadályozni. Azt kell mondjam, hogy fantasztikus beadás volt, amelyet nehéz volt levédekezni. De megismétlem, agresszívabbnak kell lennünk és nagyobb meggyőződéssel kell megjátszanunk a labdát. Azt kell tennünk, amit az elmúlt néhány hét során és az olyan csapatok, mint az Atletico ellen is alkalmaznunk kell a mélységi befutásokat. A gólt is pontosan ilyenből szereztük, Anthony Elanga védelem mögé való befutásából egy fantasztikus passz után. Megszereztük a labdát a pálya közepén és pontosan így kell egy ilyen csapat ellen játszani."

 

 

Elanga hatása

"Úgy játszik, mint egy valóra vált álom. Öröm és élvezet őt játszani látni. Azt kívánom, hogy néhány másik játékos is vegyen róla példát, vagy akár tekintse példaképnek, nem azért, mert mindent jól csinál, hanem mert jól érzi magát a pályán és ez az, amiről szólnia kell ennek a játéknak. A futball egy fontos sport, különösen a szurkolók és a média számára, de a nap végén ez is csak egy labdajáték, a játékosoknak jól kell érezniük magukat a pályán. Ez az, amit kívánok magunknak akkorra is, amikor néhány hét múlva újra ellenük [Atletico Madrid] játszunk."

 

Miért Lindelöf szerepelt a védelem jobb oldalán?

"Nos, azt gondoltam, hogy a légi párharcokban, pontrúgásoknál, szabadrúgásoknál hasznunkra válhat a fejelő képessége és szerintem mindhárom belső védőnk jó formában van. Azt is gondoltam, hogy védekezésben jók leszünk a meccsen három belső védővel, de miután már 7 perc után egy gólos hátrányba kerültünk, a terv megváltozott. Természetesen tudtam, hogy nem ez a legjobb pozíciója és ezt láthattuk is az utolsó fél órában, mert amikor már ott volt Aaron [Wan-Bissaka] és Alex [Telles] a pályán, sokkal többet birtokoltuk a labdát. Több akciónk volt támadásban, több passz érkezett a szélekről és több opciónk is lett ott támadásépítésben. Ez volt az elgondolás mögötte, illetve hogy ha szükséges, akkor vissza lehessen váltani öt védőre, de mint mondtam, a bekapott gól miatt nehéz dolgunk volt."

 

Előre tekintve a visszavágóra

"Igen, szerintem a második félidőben elég sokszor megmutattuk, hogy jól tudunk játszani, de szerintem a visszavágó egy más mérkőzés lesz. Hazai pályán, 75 ezer néző előtt játszva nagyobb meggyőződéssel kell játszanunk, mint tettük azt most az első félidőben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!