Elanga azonnal lenyűgözte Rangnickot

Ralf Rangnick elárulta, ideiglenes menedzserré való kinevezését megelőzően Anthony Elanga kölcsönbe szeretett volna kerülni.


A klub akadémiájának neveltje az előző szezon zárófordulójában mutatkozhatott be a felnőtt csapatban, ahol rögtön gólt is szerzett fejesből a Wolverhampton Wanderers ellen, ám ezt követően az új idényben csak egyetlen egyszer - a West Ham United ellen még szeptemberben - kapott lehetőséget mielőtt Rangnick karácsony előtt megérkezett volna.

 

Rangnick korábban hallott már Elangaról, de egészen az első carringtoni edzésükig nem volt megalapozott véleménye a játékos képességeiről, ahol Anthony azonban kiemelkedett jóval tapasztaltabb csapattársai közül is.

 

A tehetséges szélső sokatmondóan már Rangnick manchesteri edzői pályafutásának első mérkőzésén lehetőséget kapott csereként, azóta pedig abszolút sikerült beverekednie magát a Vörös Ördögök keretébe, amelyet jól példáz, hogy a német edző irányítása alatt már 13 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólt szerzett. Legutóbb éppen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az Atletico Madrid elleni idegenbeli mérkőzésen tudott eredményes lenni.

 

Szerdán este, a Wanda Metropolitano Stadiumban tartott mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján, Rangnick részletesen válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy mikor tűnt fel számára először Elanga tehetsége.

 

"Természetesen ismertem már a nevét, hallottam róla, de mint játékos nem ismertem" - kezdte Ralf.

 

"Egy nappal a Crystal Palace elleni bajnokit megelőzően, az első edzésen ő volt a legjobb teljesítményt nyújtó játékos, szóval megkérdeztem a kollégáimat és a stábomat róla és kiderült, hogy már majdnem úgy döntött, hogy kölcsönben távozik."

 

"Mint tudjuk, csereként beállt a Crystal Palace ellen a következő héten azt mondtam neki, 'figyelj, azt akarom, hogy maradj, szeretném látni hogyan teljesítesz az edzéseken és a mérkőzéseken az átigazolási időszak lezárultáig'."

 

"Mostanra megmutatta, hogy megfelelő mentalitással és mérkőzésekhez való hozzáállással mi minden lehetséges a futballban. Pontosan ez az, amit ő tett és amit mindig is látunk tőle az edzéseken."

 

 

Egy másik Elangaval kapcsolatos kérdésre válaszolva Rangnick így folytatta:

"Anthony minden egyes mérkőzésen, amelyen pályán volt, megmutatta, hogy mennyire szenvedélyesen és örömmel képes játszani."

 

"Egyszerűen jól érzi magát a pályán. Maximálisan tisztában van az erősségeivel, a tudásával és a fegyvereivel és mindig úgy játszik, hogy ezeket meg is tudja csillantani."

 

"Ez az, amit tett ma is [az Atletico ellen]. Nem csak a gólja végett, hanem mert ezen kívül is volt két-három nagyszerű megindulása. Amint ezeket megtette, hirtelen azt lehetett látni, hogy az Atleticonak problémái vannak ezzel a típusú játékkal."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!