Rangnick üzenete a játékosoknak és a szurkolóknak

Ralf Rangnick kihangsúlyozta, a Manchester United játékosainak a feladata, hogy biztosítsák, a szurkolók túlfűtött hangulatot tudjanak létrehozni ahhoz, hogy a csapat felülkerekedjen az Atletico Madridon a Bajnokok Ligájában.


A spanyol bajnokcsapatot tüzes szurkolótábor segítette a párharc első felvonásán a Wanda Metropolitanoban és bár Joao Felix fejesgólja jóvoltából sokáig vezettek is, Anthony Elanga egy kései góllal kiegyenlített.

 

Mivel az Atleti a magas oktánszámú hozzáállásáról híres Diego Simeone irányítása alatt, egyértelmű, hogy a Vörös Ördögöknek fel kell venniük a kesztyűt az ellenfél által mutatott energia és agresszió tekintetében. Ehhez biztosan az Old Trafford közönsége siethet majd a segítségükre, akikre kulcsszerep vár, ha további ehhez hasonló estéken szeretnék biztatni övéiket.

 

A klubmédiának adott exkluzív interjújában a menedzser számára nem volt kérdéses, hogy mire van szükség a Unitedtől a győzelem kiharcolásához és ezzel a negyeddöntők pénteki sorsolásán való részvételhez.

 

A hangos közönségük segítségével a Tottenham felett aratott 3-2-es győzelmet követően az Álmok Színházába kilátogatóknál ismét fel kell tekerni a hangerőszabályzót, amint meghallják a Bajnokok Ligája legendás himnuszát.

 

"1-1-ről folytatjuk, hazai környezetben fogunk játszani és biztosra kell mennünk, hogy a hazai pálya előnyt fog majd jelenteni számunkra" - magyarázta Rangnick. 

 

"Ez az, amit [a Spurs menedzsere] Antonio Conte is mondott a lefújást követően, hogy nagyon nehéz volt ilyen hangulatban játszaniuk. Mint mondtam, az egyik legnagyobb bók, amit kaphatsz, ha az ellenfél menedzsere arról beszél, hogy milyen nehéz és különleges atmoszférában kellett küzdeniük."

 

"Ezt fel kell ismernünk és meg kell értenünk. Fel kell sorakoztatnunk magunk mögött a szurkolóinkat, még jobban, mint máskor, ezért nekünk pedig úgy kell játszanunk, hogy az egész mérkőzésen végig segítsenek bennünket."

 

 

Már a legrangosabb európai kupasorozat idei kiírásának csoportkörében is volt néhány mozgalmas este az Old Traffordon, például Cristiano Ronaldo 95. percben szerzett góljával sikerült legyőzni a Villarrealt, vagy amikor 2-0-s hátrányból fordított a csapat az Atalanta ellen még októberben.

 

Mindazonáltal, ha a kieséses szakaszból szeretnénk ilyen különleges élményt előhívni, akkor egészen 2014-ig kell visszamennünk, amikor az Olympiacost két gólos hátrányból sikerült egy 3-0-s hazai győzelemmel kiejteni, köszönhetően Robin van Persie mesterhármasának.

 

Azóta a United tavasszal döntetlent játszott a Bayern ellen és kikapott a Sevillatól, a Paris Saint-Germaintől és a Barcelonatól is hazai pályán, de a szurkolók abban reménykednek, hogy most egy sokáig emlékezetes este szemtanúi lehetnek majd.

 

Ha szeretnének túljutni Simeone legénységén, akkor a Vörös Ördögöknek pariban kell lenniük agresszióban velük, ugyanis a Matracosok nem fogják könnyen adni a továbbjutás lehetőségét a legjobb nyolc csapat közé.

 

Amikor arról kérdezték, hogy ezt kezeliük kell-e majd, Rangnick így felelt:

"Különösen egy olyan csapat ellen fontos ez, mint ők, akik pontosan olyan hozzáállással lépnek pályára, hogy megpróbálnak minél több olyan pillanatot generálni, amely a fizikalitásról szól. Számunkra az a feladat, hogy ezzel tisztában legyünk és erre készen álljunk, de emellett el kell kerülnünk az olyan labdatartást is, amikor könnyedén fizikális kontaktusba léphetnek velünk."

 

"Ez az, amit tennünk kell."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Atletico Madrid

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Első forduló eredménye: 1-1

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!