Rangnick véleménye az óra megállításáról

Ralf Rangnick, a Manchester United ideiglenes menedzsere elmondta véleményét az óra megállításával kapcsolatban.


A közelmúltban merült fel annak az ötlete, hogy megpróbálnak 60 perces meccseket rendezni úgy, hogy megállítják az időmérőt, amikor nincs játékban a labda. Ezt a koncepciót más sportágakban már használják jó ideje, a futballban történő bevezetéssel pedig szeretnék maximalizálni a hasznos játékidőt, melyből többek között a cserék és az esetleges sérülések számos percet elvehetnek.

 

Mivel ez egy új témának számít jelenleg, az MUTV riportere, Mark Sullivan megkérdezte Rangnickot, hogy mi a véleménye erről.

 

"Ezt alkalmazzák a jégkorongban is, illetve számos más sportban, de, hogy őszinte legyek, nem látom azt, hogy ezt majd a futballban is bevezetik, mert egyes meccsek így nem 98 percig, hanem akár 120 percig is tartanának. Tudom, hogy meg fogják vitatni a lehetőséget, ami nem feltétlen rossz, de nem látom jelenleg helyét a futballban."

 

 

"Ami például Angliában jobb, mint a többi ország bajnokságában az az, hogy több időt tesznek rá a játékvezetők hosszabbításnak, mint mondjuk Németországban. Szerintem ez nagyon jó dolog."

 

A szabályváltozások nem képezik részét a foci mindennapjainak, de nemrég jelentette be például a Premier League, hogy visszatérnek az 5 csere lehetőségéhez a következő szezontól. Ralf mindig is amellett volt, hogy segítsen a futball fejlesztésében, amire remek példa eddigi munkássága.

 

"Németországban és Európában is sokat beszéltünk a hazaadásról, a les helyzetekről, illetve az 5 csere lehetőségéről is. Ezek közül jó néhányban történt is változás. Néhány évvel ezelőtt említettem, hogy a játékosok mennyire magasak, emiatt pedig lehetne a kapu is szélesebb és magasabb is, hiszen a mai játékosok jóval magasabbak átlagban, mint a 100 évvel ezelőttiek."

 

"Ehhez persze világ szinten kellene változtatni, rengeteg szabályon kellene módosítani, ezért nem tartom valószínűnek, hogy bekövetkezik."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League, 32. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!