Rangnick: Nem kérdőjeleztem meg a játékosok hozzáállását

Ralf Rangnick visszautasította és "teljességgel hamisnak" tartja azokat az állításokat, miszerint összeállított volna egy dossziét a Manchester United játékosairól Erik ten Hagnak, amelyben megkérdőjelezte a játékosok professzionalizmusát


Rangick azóta látja el a Vörös Ördögök ideiglenes menedzseri teendőit, hogy novemberben felmentették állásából Ole Gunnar Solskjaert, a nyáron azonban az Ajax edzője, Erik ten Hag veszi át a kispadot az Old Traffordon.

 

A német szakember sem tudott érdemben változtatni a manchesteriek teljesítményén, a Bajnokok Ligájában ugyanis a nyolcaddöntőben kényszerültek búcsúzni az Atletico Madrid ellenében, míg a Premier League-ben legutóbbi nyolc meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, amely gyakorlatilag a következő szezonbeli Bajnokok Ligája álmaik végét is jelenti.

 

Az egyértelmű mélypontot a múlt heti, Liverpool elleni 4-0-s zakó jelentette, amely követően az egykori csapatkapitány, Gary Neville a csapatot "zűrzavarnak" titulálta, a játékosok teljesítményét pedig olyan rossznak tartotta, "amilyen rosszat még élétében nem látott".

 

Rangnick nyártól tanácsadói szerepben folytatja tovább az Álmok Színházában, de amikor arról a hírről kérdezték, hogy összekészített-e dossziét Ten Hagnak az általa megöröklendő csapatról, így felelt a Sky Sportsnak:

"Ez teljességgel hamis, minden egyes szava. A vezetőség soha nem kért engem ilyen dosszié összeállítására, se Erik felhasználására, se a sajátjukra."

 

"Emellett soha, senkinek nem kritizáltam a játékosok hozzáállását, hogy önzők vagy ne lennének profihoz méltók. Ez nem igaz, mindig védeni fogom a játékosaimat. Soha nem tapasztaltam olyan jellegű problémát, hogy önzők lennének vagy ne lenne profi a hozzáállásuk."

 

"Az egyértelmű, hogy a játékosok az olyan pillanatokban, mint a mostani, okokat keresnek arra, hogy az eredmények miért nem olyan jók, mint voltak."

 

"Elég gyakran egyeztetek a vezetőséggel és természetesen megosztjuk egymással a benyomásainkat a jelenlegi helyzetről. Számomra fontos, hogy Erikkel és a megfigyelői hálózattal közösen új csapatot építhetünk olyan új játékosokkal, akik rendelkeznek azzal a minőséggel és mentalitással, amelyből Erik és az edzői stáb tud építkezni és oda vezetheti ezt a klubot, ahol a szurkolók látni szeretnék a Manchester Unitedet." 

 

 

Bár a lesújtó dosszié létezéséről szóló hírek lehet hogy távol vannak az igazságtól, Rangnick elmondása szerint több mint szívesen osztja meg gondolatait Ten Haggal a United keretéről, amint a holland edző befejezi a szezont az Ajax élén.

 

Amikor arról kérdezték, szívesen egyeztetne-e Ten Haggal, Rangnick így válszolt:

"Egyértelműen nagyon várom ennek a lehetőségét. Komolyan azt gondolom, hogy sok haszna lenne."

 

"Erik lesz a menedzser a következő szezontól és ha ő kíváncsi a véleményemre vagy szeretne valamit hallani arról, hogy mi a véleményem a jelenlegi helyzetről, akkor több mint szívesen megosztom vele a gondolataimat."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!