Rangnick: A vezetőség januárban nemet mondott egy csatár leigazolására

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick elárulta, hogy a klub vezetősége visszautasította azon kései próbálkozását, hogy januárban csatár igazolással erősítsék meg a keretet, amellyel a szezon második felére megfogyatkoztak bevethető opciói a támadószekcióban.


A Vörös Ördögök januárban kölcsönbe elengedték Anthony Martialt a Sevilla együtteséhez, majd három nappal a téli átigazolási időszak vége előtt Mason Greenwood határozatlan időre felfüggesztésre került a klub által.

 

Rangnick abban reménykedett, hogy a United gyorsan lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy még az átigazolási időszak utolsó napja előtt megerősítse a meggyengült csapatrészt és olyan neveket emlegetett fel, mint a január 30-án a Portotól a Liverpoolhoz igazolt és azóta parádés formának örvendő Luis Diaz, illetve az azóta már a Juventus mezét viselő Dusan Vlahovic és a nyáron a Manchester City-hez csatlakozó Julian Alvarez.

 

Ehelyett a manchesteriek nem léptek semmit a piacon és csak és kizárólag Cristiano Ronaldora támaszkodhattak, mint gólszerzési forrás, tekintettel arra, hogy Edinson Cavani sérülései miatt ebben az évben csak hat alkalommal lehetett a pályán.

 

Rangnick együttese legutóbbi 10 bajnokiján csak 13 gólt tudott szerezni, amelyek közül 9 Ronaldo nevéhez fűződött.

 

"Akkoriban azt a választ kaptam, hogy nem volt olyan játékos a piacon, aki igazán segítségünkre lehetett volna - pedig volt néhány, például a most már Liverpoolnál játszó Diaz, a nyártól a Manchester City-hez kerülő Alvarez és Vlahovic, aki akkoriban még a Fiorentina játékosa volt. Ők hárman jutnak most eszembe."

 

"Volt négy szabadnapunk, majd vasárnap tájékoztattak Mason Greenwod ügyéről, miközben Anthony Martial akkorra már távozott. Azonnal ráeszméltem, hogy több hiányzó csatárunk is lesz, így lenne értelme erősítenünk, mert akkor még három sorozatban voltunk érdekeltek - Bajnokok Ligája, FA-kupa és negyedikek voltunk a bajnokságban, de ez már a múlt és már nem tudunk ezen segíteni."

 

"Beszéltem a vezetőséggel és azt kérdeztem, nem kellene legalább beszélnünk róla, megvizsgálni és megpróbálni, hogy legalább egy játékost leigazoljunk, akár kölcsönben, akár véglegesen, de végül azt a választ kaptam, hogy nem."

 

"Továbbra is hiszem, hogy legalább meg kellett volna próbálnunk és ha találunk olyan opciót, amely 48 órán belül megoldható lett volna, akkor megérte volna. Tudom, hogy 48 óra rövid idő, de akkor is 48 óra és folytattunk róla belső egyeztetéseket, de végül nem tettünk semmit."

 

 

A Uniteden berkein belül az az érzés uralkodik, hogy a klub dilemmába került januárban azt illetően, hogy engedélyezzék-e azt, hogy Rangnick esetleg egy olyan játékost szerződtessen, akit az utódja nem akarna, vagy az erőforrásaikat úgy csoportosítsák, hogy minél jobban támogatni tudják nyáron az új menedzsert - aki a nemrég kinevezett Erik ten Hag lesz.

 

A klubot ráadásul a siettetett ügyletek keserű emléke is kísérti az elmúlt évek átigazolási időszakaiból, amelyek közül kiemelkedik Alexis Sanchez 2018-as leigazolása.

 

De Rangnick már korábban kijelentette, hogy a kapusposzton kívül Ten Hagnak minden csapatrészben szüksége lesz erősítésekre, amely feladat nagyságát most ismét kihangsúlyozta, amennyiben a csapat újra szeretne harcban lenni a bajnoki címért.

 

"Ha van valami jó abban, hogy egy pocsék szezont produkáltunk, akkor az az, hogy most mindenki tisztába kerülhet azzal, hogy mekkora problémával is állunk szemben és pontosan hol, illetve hogy újra szintet kell lépnünk ahhoz, hogy megint harcban lehessünk a bajnoki címért. Számomra egyértelmű, hogy mit kell tenni és ez most a legfontosabb" - tette hozzá.

 

"Amennyiben korábban, az érkezésem előtt nem lett volna semmilyen problémánk, én nem jöttem volna és valószínűleg még mindig Ole [Gunnar Solskjaer] ülne itt és válaszolna a kérdésekre."

 

"Már november végén is voltak problémák a csapatnál és mint mindenki tudja, az első hónapokban január végéig sokat fejlődtünk, kevesebb gólt kaptunk és a West Ham meccs után 2.1 pontot szereztünk mérkőzésenként, de aztán a válogatott szünetben elveszítettünk három játékost, problémáink lettek a gólszerzéssel, az egyensúly megtalálásával."

 

"Most itt az idő, hogy előre tekintsünk, van még hátra két mérkőzésünk, hogy megpróbáljunk a lehető legjobban játszani, a lehető legtöbb pontot szerezzük meg. Aztán majd Erikkel, a vezetőséggel és a megfigyelői hálózattal közösen remélhetőleg megtalálhatjuk és meggyőzhetjük a játékosokat. Nem elég csak megtalálni a megfigyelőkön keresztül a játékosokat, meg is kell győzni őket arról, hogy a Manchester Unitedhez igazoljanak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!