Henderson: Bűncselekmény volt az előző szezonom

A Manchester United kölcsönben a Nottingham Forestnél szerelpő kapusa, Dean Henderson szerint az Old Traffordon töltött előző szezonja felért egy "bűncselekménnyel".


Henderson a TalkSPORTnak adott nyilatkozatában elmondta, a 2020/21-es szezonban nyújtott teljesítményét követően, amellyel még arra is esély mutatkozott, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon átveheti Jordan Pickford helyét az angol válogatott kezdőcsapatának kapujában, a Unitednél megígérték neki az első számú kapusposztot.

 

Azonban a nyári kontinensbajnokságról koronavírus fertőzés miatt hamar haza kellett jönnie, amelyet követően a 24 éves saját nevelésű játékos egyetlen Premier League mérkőzésen se kapott lehetőséget, sem Ole Gunnar Solskjaer, sem pedig az őt váltó Ralf Rangnick irányítása alatt, majd a Háromoroszlánosok keretéből is kiszorította az Arsenalban védő Aaron Ramsdale.

 

Egy szezonnyi kispadon eltöltött időszakot követően Henderson így beszélt arról, miként kezelték az Old Traffordon:

"Azt követően, hogy kikerültem az Európa-bajnokságra készülő válogatott keretből, volt egy beszélgetésünk, amely során elhangzott, hogy a klubhoz való visszatérésemkor én leszek az első számú kapus. Covidos lettem - amely után sajnos senki sem tartotta be azt, amiről beszélt."

 

"Számos jónak ígérkező kölcsönjáték lehetőséget utasítottam vissza tavaly nyáron és ők nem is engedtek volna el. Csalódást keltő volt. Ott ülni és elvesztegetni 12 hónapot felér egy bűncselekménnyel az én koromban. Bosszantó volt."

 

 

Most, hogy már a Forestnél szerepel kölcsönben, Hendersonnak minden esélye megvan arra, hogy a Newcastle elleni szezonnyitón a kezdőcsapatban kapjon helyet a St. James' Parkban, amely egyben a nottinghamiek 1999 utáni Premier League visszatérését is jelenti egyben.

 

Júliusi ideiglenes átigazolása bejelentésekor az angol portás "lenyűgözőnek" nevezte a Forest menedzserével, Steve Cooperrel folyó egyeztetéseket, a Sky Sports Newsnak pedig most azt mondta, úgy érezte magát az elmúlt időszakban, mint egy "ketrecbe zárt állat", aki most az új szezonban kitör ebből a szerepből.

 

"Alig várom, hogy visszatérhessek. Számomra, személy szerint az előző év olyan volt, mintha egy 'ketrecbe zárt állatt' lettem volna, így szenzációs lesz a teltházas St. James' Parkban pályára lépni."

 

"Imádok játszani, a menedzser pedig fantasztikusan viselkedik velem. Bizonyítani akarok neki. Ő nagy bizalmat mutat felém, én pedig ezt meg is akarom hálálni neki. A leginkább a Manchester United elleni pályára lépés izgatna, de nem játszhatok ellenük - hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék szemtől-szembe kerülni velük."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!