Csapathírek a Newcastle meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag abban reménykedik, hogy Anthony Martial bevethető lesz a Newcastle ellen, ám azt elismerte, még korai lenne bármit is kijelenteni a játékos erőnléti állapotával kapcsolatban.


A francia támadónak problémái adódtak az Everton elleni győzelem első félidejében, majd helyére be is kellett cserélni Cristiano Ronaldot, aki végül a győztesgólt is megszerezte.

 

Ez egy újabb sérülés miatti csalódás volt így Martial számára, aki amikor ebben a szezonban a pályán volt, remek teljesítményt nyújtott, rehabilitációs munkáját pedig Carringtonban folytatta annak érdekében, hogy a Szarkák ellen újra megfelelő állapotban lehessen.

 

"Nem tudom megmondani jelen pillanatban" - ismerte el Ten Hag a klubmédiának, amikor a gall játékosról érdeklődtek nála.

 

"Még túl korai bármit is mondani erről. Várnunk kell és meg kell néznünk, hogy a következő órákban hogyan javul az állapota."

 

"Természetesen abban reménykedünk, hogy bevethető lesz, de ha nem, akkor a többi játékosunkkal kell elérnünk a célunkat, mert mindig az aktuálisan bevethető játékosok számítanak. Jó kerettel rendelkezünk, mint azt már többször is láthatták és a cseréink is képesek változást hozni a játékunkba."

 

"Ha nem lesz játékra alkalmas állapotban, akkor más játékosok töltik majd be a szerepét. 20 tagja van a keretünknek, akikkel meg kell tudnunk nyerni ezt a mérkőzést."

 

 

Az Omonia Nicosia elleni győztes Európa-liga csoportmérkőzést követő sajtótájékoztatóján a Newcastle elleni mérkőzés kapcsán Ten Hag azt is elárulta, Harry Maguire hamarosan újra edzésbe állhat.

 

"Antony Martial egészséges lehet, de a következő órákat ki kell várnunk" - hangsúlyozta ki ismételten.

 

"Harry Maguire itt még nem jöhet majd számításba, de szerintem már nem kell sokáig várni."

 

"[Harry-re még néhány hétnyi kihagyás vár?] Nem, nem, nem. Szerintem jövő héten, de legkésőbb azután már újra a csapattal együtt edzhet."

 

Két játékos egészen biztosra kihagyja majd a vasárnap délután 3 órától az Old Traffordon rendezendő összecsapást. Martin Dubravka nem szerepelhet, miután éppen a Tyne-partiaktól érkezett kölcsönbe, így Tom Heaton ülhet le a kispadra, ha a várakozásoknak megfelelően David de Gea pályára lép mérföldkőnek számító 500. mérkőzésén a Vörös Ördögök színeiben. 

 

A másik, a csütörtöki ciprusi ellenfél ellen kései győztesgólt jegyző Scott McTominay, aki az Everton ellen begyűjtött ötödik sárga lapja miatt egy mérkőzéses eltiltását tölti majd.

 

Aaron Wan-Bissaka, Axel Tuanzebe, Brandon Williams és Donny van de Beek továbbra is sérültek.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!