Berbatov: Nem szabad lebecsülni a Fulhamet

A United egykori hőse, Dimitar Berbatov a vasárnapi bajnokijukat megelőzően figyelmeztette a Vörös Ördögöket, ne becsüljék le a Fulhamet és otthonukat, a Craven Cottage-et.


A vasárnapi összecsapás lesz a manchesteriek utolsó megmérettetése a 2022-es világbajnokságot megelőzően, Erik ten Hag és legénysége pedig szeretnék pozitívan zárni ezt az időszakot a múlt heti, Villa Parkban elszenvedett vereségüket követően.

 

Berbatov, aki 2012 és 2014 között 18 hónapot töltött a nyugat-londoni klubnál, azonban lenyűgözve beszélt arról, amit látott az idén ismét a Premier League-be feljutó klubtól a 2022/23-as szezon során.

 

Emellett arra is figyelemzetett, a Falusiak otthona kellemetlen hely lehet vendégként, különösen ha olyan elvárásokkal érkeznek, hogy a három pont biztosan zsebben lesz.

 

"A saját időszakomból tudom, hogy ha nem vigyázol és alábecsülöd a Craven Cottage-et, illetve a Fulhamet, akkor problémáid lehetnek" - kezdte a bolgár legenda.

 

"A Fulham egy jó klub. Jelen pillanatban szerintem remek játékosokkal rendelkeznek és jól teljesítenek mostanság. Szerintem a Unitedre kemény feladat vár, ez biztos."

 

A 41 éves korábbi kiváló csatár, aki jelenleg a Bolgár Labdarúgó Szövetség elnök posztjáért van harcban, több Fulham játékost is nagyra tart, köztük két ismerős arcot is.

 

"Természetesen [Aleksandar] Mitrovic a legfontosabb játékosuk, aki a góllövésért is felelős" - tette hozzá a United egykori 9-ese.

 

"Williant is mindenki ismeri, mint a Premier League egy kimagasló képességű játékosa. Aztán ott van még a kapuban Bernd Leno is."

 

"Mindannyian tisztában vagyunk Andreas Pereira képességeivel is. Ahogyan Daniel Jamesével szintén, aki egy másik korábbi Vörös Ördög. Szóval a minőség jelen van a csapatukban és hogy őszinte legyek, nem vagyok meglepődve azon, hogy jól teljesítenek jelenleg. De azt is mind tudjuk, hogy a Premier League egy hosszú utazás, szóval óvatosnak kell lenniük."

 

 

Berbatov számára kimondottan örömteli, hogy néhány kihívásokkal teli Unitedes évet követően Andreast látja bizonyítani a fővárosban.

 

"Néha egy játékos karrierében természetesen előfordul, hogy nem játszik eleget, vagy annyit, amennyit szeretne."

 

"Szóval ilyenkor kell egy olyan helyet keresned, ahol játszhatsz és megmutathatod a képességeidet; ahol állandó lehetőséghez juthatsz. Örülök neki, ezért is említettem név szerint. Boldog vagyok, hogy játszik és reményeim szerint ugyanígy folytatja majd. Ezért hoztam fel Daniel Jamest is - egy másik egykori Unitedest."

 

"Sok sikert kívánok nekik. A közös történetünk okán nem szeretném, ha a Fulhamet újra a Championshipben látnám. Benn kell maradniuk a Premier League-ben, nem számít hogyan."

 

Minden óvatossága ellenére Berbatovot önbizalommal tölti el az Aston Villa felett aratott Ligakupa siker azt illetően, hogy a csapat támadójátéka vasárnap délután is ereje teljében lesz.

 

"Talán 2-1-es United győzelmet tippelnék. Mivel, mint mondtam, ha igazságos ítéletet kell mondanom, akkor a tegnap esti Villa elleni meccsen ők két gólt lőttek, míg mi négyet."

 

"Nem szeretném, ha ezúttal is ennyiszer zördülne meg a hálónk, szóval a Unitednek fókuszáltnak és koncentráltnak kell lennie. Így ha egy gólt is kapnának, akkor is képesek lesznek kettővel válaszolni és megnyerni a mérkőzést."

 

És hogy kinek fog szurkolni Berbatov a két csapat találkozásakor? Örömmel tudathatjuk, hogy a kétszeres Premier League aranyérmes a United mellett tette le a voksát...

 

"Ravasz dolog ilyet kérdezni! Persze, mindegyik klubot imádom, amelyben karrierem során játszottam. Ezen a meccsen a Vörös Ördögöket választanám, mert karrierem nagyobb részét ott töltöttem, trófeákat nyertem és nagyon jól éreztem magamat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League, 16. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!