Pogba: Gyönyörű gól, fantasztikus győzelem

A középpályás újabb pazar teljesítményt tett le az asztalra.


A francia zseni kiemelkedett a mezőnyből a Manchester United 2-1-es Craven Cottage-en aratott győzelme során.

 

Ademola Lookman ugyan korán vezetést szerzett a Fulham számára, azonban Edinson Cavani lesipuskás találatát követően döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. A 65. percben Paul Pogba csinált helyet magának a jobb oldalon, majd balosával hatalmas bombát eresztett el a hosszúba a 16-oson kívülről, amire Alphonse Areola nem talált ellenszert a hazaiak kapujában. Az újabb idegenbeli sikerrel a United már 8. bajnokiját húzta be vendégként a Premier League idei szezonjában.

 

"Nehéz mérkőzés volt" – kezdte a 6-os.

 

"Tudtuk, hogy kemény feladat vár ránk, mert a Fulham nem ismer elveszett meccset. Képesek nyomást gyakorolni az ellenfélre, és hátul is összeszedettek. A bekapott gól után még nehezebbé vált a helyzetünk, de meg tudtuk fordítani az állást, amire nagy szükségünk volt."

 

Pogba természetesen örült mindent eldöntő góljának, ami az első volt, amelyet gyengébbik lábával szerzett a büntetőterületen kívülről a PL-ben.

 

"Sikerült jól eltalálnom" – mondta mosollyal az arcán. "Nem gondoltam volna, hogy ballal így el tudom lőni, de ha nem próbálod meg, akkor nem tudhatod. Rendkívül boldog vagyok, hogy bement, gyönyörű gól volt. De a legfontosabb, hogy megnyertük az összecsapást."

 

 

A Vörös Ördögök legutóbbi három Old Traffordtól távoli fellépésén két alkalommal ő vitte be az utolsó gólt, Burnley-ben szintén remek lövéssel vette be a hálót.

 

Amikor arról kérdezték, jobban tetszett-e neki a mostani, mint a Turf Mooron elért, így válaszolt:

"Azt mondanám, igen, mert ballal szereztem. Nem a kedvencem, de a gól az gól."

 

A londoni diadallal Ole Gunnar Solskjaer legénysége ismét a tabella élére állt.

 

"Imádom győztesen elhagyni a pályát" – mondta a 27 éves labdarúgó. "Örömmel tölti el az embert a siker, de én azért is hálát adok, hogy ott lehetek a gyepen. Ma este elértük, amit akartunk, de ha legközelebb ki fogunk kapni, akkor már bosszús leszek. Ez vagyok én."

 

Tekintve, hogy elképesztően szoros az élmezőny, Paul hatalmas küzdelmet vár a bajnoki címért folyó harcban:

"Ez az angol bajnokság, a világ egyik legkeményebb sorozata. Sosem volt könnyű megszerezni az elsőséget. Erős együttesek vannak a nyakunkon, szóval minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!