Taktikai Mágnestábla: világbajnokság 2022 scout kalauz 3.rész

Folytassuk a megkezdett sorozatunkat. A harmadik egyben befejező rész következik.


Az első két részben megnéztük, hogy a jelen Manchester United leggyakrabban milyen felállást alkalmaz. Ehhez a rendszerhez pedig olyan játékosokat igyekeztem keresni, akik akár már a télen szóba jöhetnek, mint valós átigazolás. Aki lemaradt az első és második részről, nekik mindenképp ajánlom pótlásra. Maradjunk még pár szó erejéig a középpályásoknál. 

 

Jude Bellingham - Anglia

Az ő igazolása nem lenne olcsó és nem lenne egyszerű. Állítólag a Liverpool és az Arsenal is monitorozza a helyzetét a Manchester United mellett. A játékos elérkezettnek érezné az időt a váltásra. A Dortmund pedig szépen kinevelte, piaci értéke 100 millió euró, amit még egy jó világbajnokság talán feljebb is tolhat. De vajon melyik klub lesz hajlandó ekkora pénzt áldozni egy középpályásért? Jelenleg három klubot tartanak a legesélyesebbnek Bellingham cél állomásaként: Liverpool, City és a Real Madrid. Vajon ezzel a három klubbal fel tudná venni a versenyt a Manchester United? Mit gondoltok lehet valós esélye annak, hogy Vörös Ördög legyen ő is, mint Sancho? Kíváncsi leszek rá, hogy a világbajnokságon mire lehet képes az angol közegben. Posztja egyébiránt neki is CM azaz, nyolcas típusú játékos.

 

 

 

Xavi Simons - Hollandia

Kicsit visszatérek a holland vonalra. Egy rendkívüli tehetséget ajánlok nektek, aki igazán idén mutatja meg, hogy mire képes. A PSG-től érkezett Eindhovenbe Simons a nyáron, ráadásul ingyen. Akkori értéke 4 millió euró volt, a jelenlegi 18 millió. A világbajnokság egyik nagy felfedezettje lehet, meglátjuk Van Gaaltól mennyi szerepet fog kapni. Az Erediviseben 14 mérkőzésen 8 gólig és 4 gólpasszig jutott, az Európa-ligában 5 mérkőzésen 1 gólt jegyzett. Posztját tekintve CAM, így Bruno Fernandes mögött pallérozódhatna, ha elkerül Manchesterbe. Én rá nagyon kíváncsi leszek, mert tényleg berobbant Hollandiában a köztudatba. Remélem Van Gaal szán neki szerepet a világbajnokságon és nem csak elvitte magával. Simons egyébként rendkívül fiatal, mindösszesen 19 éves, így hosszú távon lehetne rá számítani. Bár Van de Beek igazolás óta tudjuk, hogy nem könnyű azon a poszton berobbani a Manchester Unitedbe.

 

 

 

Rafael Leao - Portugália 

Ugorjunk egy sorral feljebb, már ami a csapatrészeket jelenti. A portugál válogatott legújabb zsenijét ajánlom mindenki figyelmébe. A Serie A fanok biztosan ismerik Rafael Leao nevét. Amióta visszakerült a Serie A a Sport TV-hez, azóta én is belenézek mérkőzésekbe. Leao már tavaly feltűnt nekem, de a legjobb formáját idén mutatja eddig. Nem véletlen, hogy a piaci értéke 85 millió euróig kúszott. Az olasz csapatok hátránya, hogy gazdaságilag gyengébbek az angoloknál, így egy komoly ajánlat esetén akár el is gondolkodnának a vezetők, hogy elengedjék. A világbajnokságon érdekes lesz látni, hogy Fernandessel mennyire értik majd meg egymást. Ha jól működne köztük a kapcsolat, akkor mindenképp látnék benne fantáziát. A hátránya, hogy bal oldali szélső játékos, azon a poszton pedig most bőség van Manchesterben. Főleg, hogy Garnacho is ott robbant be, így a keretben feszültséget biztos, hogy eredményezne az érkezése. Az idei évben az olasz bajnokságban 14 mérkőzésen 6 gól és 5 gólpassz áll a neve mellett, míg a Bajnokok Ligájában 6 mérkőzésen, 1 gól és 4 gólpassz. 

 

 

Cody Gakpo - Hollandia

Az utolsó holland játékos akit ajánlani fogok nektek. Korábban már a podcast műsorokban is beszéltünk róla. Nagy szezont fut, nyáron is már állítólag megkörnyékezte a United, ő szeretett is volna érkezni. Azóta eltelt 1-2 hónap, az ára magasabb lett. Alapvetően balszélső, ami nála is hátrány, hiszen arra a posztra, ahogy korábban írtam, meg van a csapat. Azonban tud játszani csatárt és jobbszélsőt is. Bár azt nehezen tudom elképzelni, hogy a nyáron vett 100 milliós Antony-t kiszorítsa bárki a kezdőből. Így marad neki a balszél és a csatár poszt. Utóbbi nem a természetes közege, így vészmegoldás lenne csak. Statisztikája azonban mindenképp felhívja a figyelmet rá. Idén a bajnokságban 14 mérkőzésen 9 gól 12 assziszt áll a neve mellett, az Európa-ligában 5 mérkőzésen 3 gól és 2 gólpasszig jutott. Mit gondoltok, látunk benne fantáziát?

 

 

Lautaro Martínez - Argentína

A következő célpont már egy rutinosabb kategória, azonban ő is még csak 25 éves. Az argentin válogatottban a kedvenc középhátvédünk szólhat pár szót a United érdekében. Ami vele kapcsolatban hátrány, hogy az Inter továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportkörből, így az Európa-liga menetelés kevésbé lehet vonzó számára. Az Inter tulajdonosai számára viszont a Manchester United pénze biztosan vonzó lenne. A piaci értékét most 75 millió euróra becsülik. A bajnokságban 15 mérkőzésen 7 gólig és 4 gólpasszig jutott, míg a Bajnokok Ligájában 6 mérkőzésen 1 gól, 2 gólpassz a mérlege. El tudnám képzelni elöl, azt gondolom azonnali segítség lenne csatárposzton. Kellenek a rutinos játékosok is  a csapatba. Én látnék benne fantáziát, de még a világbajnokságon jó lenne látni, hogy mire képes a komoly mérkőzéseken.

 

 

Jonathan David - Kanada

A következő jelöltem is egy nagyon izgalmas fiatal labdarúgó. Francia bajnoknak mondhatja magát a Lille csapatával. Mindösszesen 22 éves és egy tipikus középcsatár. Érdekes lesz látni a kanadai válogatottat a világbajnokságon, ahol David vezére lehet a csapatának. Nem kerültek könnyű csoportba, hiszen Horvátország, Belgium és Marokkó lesznek az ellenfeleik. Azonban pont egy ilyen csoportból lehet igazán kitűnni. A leghíresebb csapattársa a Bayern München balhátvédje Alphonso Davies. David Manchesterbe való igazolására adja a legnagyobb esélyt a transfermarkt, egészen 65%-ig kúszik fel a mutató. Az ára sem kirívóan magas egyébként, mert a piaci értéke jelenleg 45 millió euró. Idén eddig 15 mérkőzésen 9 gólig és 3 gólpasszig jutott. Mit gondoltok, lehet ő megoldás Manchesterben?

 

 

Youssoufa Moukoko - Németország

A következő tehetség neve a listámon a Borussia Dortmund legújabb üdvöskéje. Ami miatt főleg érdekes lehet, hogy a szerződése a nyáron lejár és egyelőre nem tudtak vele újat aláíratni. A 17 éves csatár tehetség piaci értéke már most 30 millió euró. Az idei évben 14 mérkőzésen 6 gólt és 4 gólpasszt már jegyzett a Bundesligában. A Bajnokok Ligájában 6 mérkőzésen 1 gólpasszig jutott. Az jó kérdés, hogy a világbajnokságon mennyi játék percet fog kapni, azonban beválogatták, elvitték, szóval akár többször is láthatjuk a pályán. A lejáró szerződése miatt, mindenképp érdemes lesz rá figyelni. Egyébként az átigazolási résznél itt három csapat merül fel a transfermarkton. Tottenham , Liverpool és a Manchester United. Szóval elképzelhető, hogy már januárban láthatjuk vörös mezben?!

 

 

Megpróbáltam ebben a három részes világbajnokság felvezetőben összeszedni, mely játékosokra lesz igazán érdemes figyelni. Természetesen maradtak még ki nevek a listáról. Például Musiala, akit óriási tehetségnek tartok, de nem látom reális esélyét, hogy a közeljövőben Manchesterben kössön ki. Azonban ha nektek van még ötletetek, kit lesz érdemes árgus szemmel figyelni, akkor várom a kommenteknél. Remélem tetszettek a cikkek! Találkozunk majd decemberben a Premier League folytatáskor!


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!