Glazerék akár a klub eladását is fontolóra vehetik

A Manchester United eladó sorba kerülhet azt követően, hogy a klubot tulajdonló Glazer család regnálását szurkolói tüntetések és egyre gyengébb pályán nyújtott teljesítmény jellemzi.


A Sky News elsőként számolt be róla, a Glazer család arra készül, hogy hivatalosan is bejelentik külső befektető bevonására vonatkozó szándékukat, amely akár a világ egyik leghíresebb klubjának teljes eladását is jelentheti.

 

Egyes hírforrások szerint kedden a Manchester United tulajdonosai befektetési bankárokat kértek fel tanácsadónak a folyamat mendzseléséhez, amely teljes vagy részbeni eladás mellett akár egy harmadik féllel való stratégiai partnerséget is jelenthet. 

 

Egyikük állítása szerint hamarosan az ezt megerősítő hivatalos közlemény is megjelenhet.

 

A pénzügyi lehetőségek áttekintése, amely akár a teljes eladást is magába foglalhatja, több évnyi pletyka végét jelentheti azt illetően, hogy a Glazerek meggyőzhetőek lehetnek a klubtól való megszabadulásról, amely az elmúlt évtizedben folyamatosan mélyrepülésben van a pályán nyújtott teljesítményét illetően.

 

A United nem nyerte meg az angol bajnokságot 2013 óta, Sir Alex Ferguson visszavonulása óta pedig egyre-másra menesztik a klub kispadjára leülő menedzsereket.

 

 

Az is lehetséges a család számára, amely 2005-ben nagyrészt kockázatitőke-finanszírozással szerezte meg a klubot 790 millió fontért, hogy végül úgy döntenek, nem adják el a klubot.

 

Az is egy potenciális végkimenetele lehet a folyamatnak, hogy egy részleges eladással tőkét szereznek az Old Trafford mára már elodázhatatlanná vált átépítésére.

 

A Glazerek felismerték, hogy új infrastrukturális beruházásokra van szükség ahhoz, hogy a klub stadionját újra világklasszis színvonalú létesítménnyé varázsolhassák, de emellett ahhoz is nagy léptékű tőke szükséges, hogy a felnőtt csapatot újra az európai élvonalban tudhassák.

 

A New York-i Értéktőzsde keddi kereskedési adatai alapján a United eladási értéke szinte biztosan meghaladhatja a 2.15 milliárd dollár nagyságrendű összeget.

 

A Manchester United kedden nem kívánta hivatalosan kommentálni az értesülést.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!