Ten Hag a Wan-Bissaka teljesítményében megjelent különbségről

Aaron Wan-Bissaka egy akrobatikus Christian Eriksennek adott Burnley elleni gólpasszal tette emlékezetessé szezonbeli első, kezdőként lejátszott mérkőzését a Manchester Unitedben.


Az angol bekk legutóbbi és egyben egyetlen pályára lépése Erik ten Hag irányítása alatt még augusztusban, a Liverpool ellen volt, amikor a 86. percben csereként állhatott be a 2-1-re megnyert rangadón.

 

Betegséggel és sérüléssel való küzdelmeit követően a 25 éves játékos először a spanyolországi edzőtábor két barátságos mérkőzésén jutott játékpercekhez és mivel Diogo Dalot nem volt bevethető a szerda esti Ligakupa mérkőzésen, így a kezdőcsapatba is bekerülhetett.

 

A kínálkozó lehetőséggel pedig élni is tudott a jobb oldali védő, aki ráadásul egy parádés Bruno Fernandes labdát remek mozdulattal tudott Christian Eriksen elé tálalni, aki a kapu torkából meg is szerezte a hőn áhított vezetőgólt.

 

Mivel Marcus Rashford második félidei találatával sikerült bebiztosítani a továbbjutást a második számú angol kupasorozat negyeddöntőjébe és kapott gól nélkül hozták le az estét, így Aaron remek napot zárhatott, jövőjével kapcsolatban pedig több kérdést is kapott Ten Hag a lefújást követő sajtótájékoztatón.

 

"Van jövője" - vágott bele a közepébe a holland menedzser.

 

"Volt néhány remek éve a Man Unitednél, de a szezon kezdetén több betegség és sérülés is hátráltatta. Szóval mivel az újraindításkor egészséges, ezért együtt tud edzeni a csapattal és látható, hogy fejlődik."

 

"Az erőnléti állapota egyre jobb. Ahogy a pályán nyújtott teljesítménye is, én pedig nagyon elégedett vagyok a mai produkciójával. Ráadásul adott egy gólpasszt is, még pedig nem is akármilyen módon, amiért külön nagyon örülök."

 

"A mozgása, az időzítése és Bruno passza is remek volt. De a gólpassz volt az igazán kiemelkedő, szóval nagyon örülök a teljesítményének. Jó meccse volt."

 

 

Rashford mérkőzés utáni nyilatkozatában szintén beszélt arról, szerinte mire van szüksége Wan-Bissakanak.

 

"Ő egy hihetetlenül fontos játékos" - jelentette ki.

 

"Mi mindannyian tisztában vagyunk a védekezésbeli képességeivel és számomra úgy tűnik, hogy csak önbizalomra van szüksége ahhoz, hogy előrébb húzódjon, mert ha képes feljebb játszani, akkor abból gólhelyzetek alakulhatnak ki számunkra."

 

"Ma nem sok lehetősége volt azt a labdát elérni, de neki sikerült és remekül centerezett. Egy egyszerű gólnak tűnhet, pedig nem volt az. Nagyon fontos volt mindhárom játékos mozgása és időzítése is. Christian a második hullámban érkezett a tizenhatoson belülre és onnan már könnyedén belsőzhette a kapuba a labdát. Nagyszerű találat volt, "Azza" pedig alaposan kivette belőle a részét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!