Csapathírek a Palace meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elismerte, vannak aggodalmai Anthony Martial erőnléti állapotát illetően, miután a City elleni győztes városi rangadón már a félidőben le kellett cserélnie.


A francia támadó a szünetről már nem tért vissza a pályára az Old Traffordon, pedig a többség valószínűleg arra számított, hogy Marcus Rashfordot nem fogja látni a folytatásban azt követően, hogy láthatóan csípő problémától szenvedett. Helyére Antony állt be, Rashford pedig ezt követően győztes gólt szerzett egy másik cserejátékos, Alejandro Garnacho asszisztja jóvoltából.

 

Ennek értelmében Martial játéka kérdéses a szerdai, Crystal Palace elleni idegenbeli bajnokin, Rashford viszont remélhetőleg rendben lesz, bár a Burnley-től kölcsönbe érkező Wout Weghorst is bevethető már a támadó szekció variációs lehetőségeink növelésére.

 

"Abban a reményben cseréltem le [Martialt], hogy elkerüljem a megsérülését" - kezdte Ten Hag.

 

"Panaszkodott, ezért nem is edzett ezen a héten és ebből kifolyólag ő egy nagy kérdőjel."

 

"Ő és mi közösen döntöttünk úgy, hogy kezdőként kell játszania, mert a sebessége miatt nagyon fontos, hogy az első pillanattól a pályán legyen azon a mérkőzésen [a City ellen] . Különösen a presszing tekintetében, amelyben nagyon jó és nagyon fontos részét képezi a presszing folyamatainknak, erre pedig nagy szükségünk is volt az első játékrészben."

 

"Ő és mi is így döntöttünk ... könyörgött, hogy kezdőként játszhasson, én pedig tudtam, hogy a kezdés nagyon fontos lesz ezen a meccsen."

 

"De emellett az is látható volt, hogy nem tudta 100 százalékosan csinálni a feladatát, pedig egy ilyen ellenfél ellen erre van szükség. Annak érdekében, hogy elkerüljük a sérülését, lecseréltük, de ez negatív hatással volt a második félidei játékunkra."

 

A derbin aratott győzelem után nyilatkozva a menedzser elmondta, még nem állt össze teljesen a fejében a Palace elleni terve, Weghorst játszatását illetően pedig még nem jutott dűlőre.

 

 

"Ezen még gondolkodnom kell" - tette hozzá.

 

"Először is, le kell nyugodnunk a mostani mérkőzést követően és le kell vonnunk a megfelelő konklúziókat. Ezt követően tudunk majd egy új, tiszta tervet elkezdeni kidolgozni. Utána kell néznem az ellenfél játékosainak, miután már játszottunk a Palace-szal a felkészülési szezonban és tudom, hogy milyen a csapatuk."

 

"A teljes terv most még nem áll rendelkezésemre, még nem állítottam össze. Mostantól viszont már erre koncentrálhatunk és megfelelően felkészíthetjük a csapatot a következő feladatra."

 

A United mindenképpen nélkülözni lesz kénytelen Jack Butlandet, aki kölcsönszerződése értelmében nem léphet pályára anyaklubja ellen, míg Donny van de Beek az egész hátralévő szezont az oldalvonalon túlról lesz kénytelen figyelni súlyos sérülése okán. Jadon Sancho már hetek óta nincs harcképes állapotban, Diogo Dalot pedig a City elleni rangadóról hiányzott egy korábban összeszedett probléma okán.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League, 7. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!