A United szurkolók várják Sabitzer bemutatkozását

A Manchester United az átigazolási időszak utolsó napján véglegesítette Marcel Sabitzer kölcsönvételét a Bayern Münchentől, a szurkolók pedig izgatottan várják a 28 éves játékost.


Az intelligens középpályás megállapodásának értelmében 2023 júniusáig kölcsönbe kerül az Old Traffordra, ezzel ő lesz a csapat első osztrák játékosa.

 

Sabitzer még nem szerepel Erik ten Hag keretében a Nottingham Forest elleni, szerda esti Ligakupa elődöntő visszavágóján, mivel vízumkérelme még folyamatban van.

 

Marcel azonban várhatóan nézőként tekinti majd meg kupamérkőzésünket az Álmok Színházában, szóval érdemes ma este a Sir Bobby Charlton Stand-re figyelni.

 

Klubunk szerda reggeli hivatalos közleményében az RB Leipzig korábbi csapatkapitánya már alig várja, hogy először magára húzhassa a United ikonikus piros mezét.

 

„Az életben néha gyors és fontos döntéseket kell hozni” – mondta Sabitzer.

 

“Attól a pillanattól kezdve, hogy hallottam erről a lehetőségről, tudtam, hogy ez lenne a megfelelő számomra. Versengő típusú játékos vagyok, szeretek nyerni és segíteni akarok a klubnak abban, hogy elérje céljait ebben a szezonban."

 

 

„Úgy érzem, játékosként a csúcson vagyok, és rengeteg tapasztalattal és energiával tudok hozzájárulni a csapathoz. Izgatott vagyok, hogy új csapattársaimmal és menedzseremmel kezdhetek dolgozni és megmutathatom magam a Manchester United szurkolóinak.”

 

Sabitzer korábban a RB Leipzig színeiben játszott a United ellen a 2020/21-es Bajnokok Ligája csoportkörében.

 

Az osztrák csapat azt az éjszakát szívesen feledné, 5-0-ra kaptak ki ugyanis az Old Traffordon, majd a hatodik játéknapon 3-2-re nyertek a Red Bull Arénában. Marcel remek teljesítménye részeként egy asszisztot jegyzett azon az estén.

 

Még várni kell Sabitzer debütálására, a vízumkérdés ugyanis folyamatban van és Ten Hagnak még látnia kell edzéseken is.

 

A Vörös Ördögöknek nyolc mérkőzésük lesz februárban, ezek között szerepel két rangadó a Barcelona ellen az Európa Ligában.

 

Új játékosunk az UEFA szabályainak megfelelően jogosult ebben a sorozatban is pályára lépni, mivel az idei szezon elején a Bajnokok Ligájában szerepelt a Bayernnel.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Nottingham Forest

Ligakupa, elődöntő - 2. mérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!