Sabitzer: Mindent beleadok a Unitedért

Marcel Sabitzer kedden a szezon végéig kölcsönbe került a Manchester Unitedhez, az osztrák pedig kész „mindent beleadni” a klubért, miközben még négy fronton küzdünk a trófeákért.


Az RB Leipzig korábbi csapatkapitánya a Bayern Münchentől érkezett, mivel Christian Eriksen bokasérülés miatt április végéig, május elejéig nem bevethető.

 

Sabitzerrel - csatlakozása után - leülve az első klubmédiás interjúra, rögtön kiderül, mit akar elérni Manchesterben.

 

"Mindent beleadok ezért a mezért” – mondta Marcel.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, a legjobbat fogom nyújtani, meglátjuk, hogy sikerül, de azért vagyok itt, hogy trófeákat nyerjek."

 

Új játékosunk jól ismeri a klubot, 2020-ban már játszott ellenünk az RB Leipzig színeiben. A németek 5-0-ra kikaptak az Old Traffordon egy zárt kapuk mögött lejátszott mérkőzésen, majd a szász klub Lipcsében 3-2-re nyert, kiejtve bennünket a Bajnokok Ligája csoportköréből.

 

De Sabitzer nagyon boldog, hogy most a másik oldalon áll.

 

"A Manchester United egy hatalmas klub, fantasztikus szurkolókkal" – folytatta. "Az Old Trafford egy nagy stadion, egyszer játszottam ott – üres volt –, de nagyon szépnek éreztem. Nagyszerű érzés, hogy a mellkasomon a címer, már nagyon izgatott vagyok."

 

 

Sabitzer 68 alkalommal lépett pályára nemzeti csapatában és két Európa-bajnokságon képviselte azt. A Bayernnel Bundesliga-győztes Marcel szintén bajnok lett az RB Salzburggal, de mit várhatnak a szurkolók Manchesterben az új fiútól?

 

Saját szavai szerint Sabitzer "box-to-box játékos és kreatív a támadóharmadban".

 

Hozzáteszi: "Sokat várhattok tőlem: jó lövések, párharcok. Izgatott vagyok, hogy az Old Trafford gyepére léphetek."

 

Függetlenül attól, hogy mi történik ittléte alatt, már beírta a nevét a klub történelmébe, a 28 éves játékos ugyanis az első osztrák, aki csatlakozott a Manchester United felnőtt csapatához.

 

„Ez már történelem” – mondta.

 

"Korábban beszéltem az ügynökeimmel, én vagyok az első. Büszke vagyok, és mindent megteszek, hogy ne csak első, hanem a jó osztrák játékos is legyek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!