Erik: Weghorst volt az egyik legjobbunk

Erik ten Hag lelkendezve beszélt arról, hogy Wout Weghorst volt az egyik legjobb játékosa a pályán, amikor a Manchester United hátrányból fordítva tudta legyőzni szerdán este a West Ham Unitedet.


Weghorst hathatós közreműködésének köszönhetően a Vörös Ördögök 3-1-es sikert arattak a Kalapácsosok felett, amelyet jól példáz, hogy az egyenlítőgólban és Fred hosszabbításban szerzett találatának előkészületében is benne volt.

 

A csapat 27-ese továbbra is tartja azon sorozatát, hogy a Burnley-től való januári kölcsönbe való átigazolása óta minden mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott eddig helyet, annak fontossága pedig, hogy a támadósorból is folyamatosan presszingeljen, a csapat harmadik góljánál mutatkozott meg igazán, amikor sikerült az ellenfél tizenhatosán belül visszaszereznie a labdát, előkészítve Fred gólját.

 

A holland támadó volt a legközelebb Naref Aguerdhez, aki akaratlanul saját kapusa mellett fejelt öngólt, menedzsere pedig kiemelte a hórihorgas játékos helyezkedését és játékintelligenciáját, mint két fontos képességét.

 

"Szerintem ő volt az egyik legjobb játékos a pályán" - mondta Ten Hag hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján.

 

"Benne volt már a szöglet kiharcolásában is, majd pedig Harry Maguire-rel közösen kierőszakolták az egyenlítőgólt is."

 

"De szerintem Garnacho góljánál az oldalváltást megelőző presszingben is szerepet vállalt. Illetve a harmadik találat előtt is egyértelműen, amikor hibázásra késztette az ellenfelet, így Fred pedig eredményes tudott lenni."

 

"Szerintem nagyon jól érzi a helyezkedést és a labda nélküli mozgást. Nagyon jó munkát végzett a csapat érdekében."

 

 

Bár Wout nem volt eredményes a januári, Nottingham Forest elleni Ligakupa elődöntő odavágója óta, Ten Hag magabiztos azt illetően, hogy a 30 éves játékos végül meg fogja találni a góllövőcipőjét is a kapu előtt.

 

"Ez is sikerülni fog neki" - tette hozzá.

 

"Számos játékossal volt már hasonló tapasztalatom. Gyakran szoktam utalni Rashford szezon kezdeti formájára. Ő se tudott mindegyik meccsen gólt lőni."

 

"De tudom a saját tapasztalatomból, hogy amint minden a helyére került, jönni fognak neki a gólok is. Természetesen azt se felejtsük el, hogy nem túl hosszú időszak alatt rengeteg mérkőzést játszott a színeinkben."

 

"Ha már régebb óta lesz közöttünk, akkor meg lesznek a saját rutinjai és amint meglövi a következő gólját, a többi is jönni fog."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!