Sabitzer sérüléssel bajlódik

A Manchester United középpályása, Marcel Sabitzer térdproblémákkal küzd az osztrákok szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick szerint.


A Vörös Ördögök korábbi ideiglenes menedzsere a hétfő esti, Észtország elleni Európa-bajnoki selejtező kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

 

Sabitzert az Azerbajdzsán ellen 4-1-re megnyert mérkőzés vége felé cserélték le, miután kétszer is betalált és egy gólpasszt is adott, miközben büszkén viselte a csapatkapitányi karszalagot.

 

Sabitzer és a védő, Gernot Trauner sem tartott a csapattal a selejtező előtti utolsó edzésre, Rangnick elárulta, hogy sérülést szenvedtek.

 

"Végül is ez Marcel és Gernot esetében is fájdalom és fájdalomtűrés kérdése" - mondta. "Természetesen reméljük, hogy Marcel rendben lesz, különösen a linzi első meccs után. Jelenleg optimista vagyok, hogy működhet, de végső soron az is kérdés, hogy Marcel maga is készen érzi-e magát erre. Jelenleg abból indulok ki, hogy játszani fog.”

 

"Több értelme volt újra kihagyni őket [az edzésből], csak azért, hogy adjunk nekik még egy napot. De vannak más jelöltek is."

 

Marcel térdproblémákkal küzd, de ez biztosan nem befolyásolta a szombati diadalon nyújtott teljesítményét.

 

 

"Sabi teljesítménye kiemelkedő volt" - mondta Rangnick a Laola 1-nek. "Nem lehet másképp mondani. Ő egyszerűen egy olyan játékos, akiben hatalmas minőség van. Úgy gondolom, hogy a váltás jót tett neki. Szó szerint virágzik, ami nagyon-nagyon jó. Sokkal több önbizalma van, mint amikor a Bayern Münchennél volt.”

 

A United szurkolói árgus szemekkel figyelik majd a fejleményeket, mivel Sabitzer valószínűleg létfontosságú opció lesz a következő mérkőzéseken. A kölcsönjátékos egy ügyes mozdulattal szerezte első gólját a klub színeiben a Fulham elleni FA-kupa-győzelem alkalmával és mivel Casemiro továbbra is eltiltott, ő az egyik legkézenfekvőbb jelölt arra, hogy segítsen betölteni a brazil távolléte miatt keletkezett űrt.

 

Casemiro - aki gólt szerzett a brazilok hétvégi, Marokkó elleni vereségén - négymeccses eltiltásának második alkalmát tölti le vasárnap a Premier League-ben, a Newcastle United ellen.

 

Marcel a Real Betis elleni 1-0-s győzelem alkalmával tért vissza a pályára, miután a hazai visszavágón és a Southampton elleni 0-0-s döntetlen alkalmával eltiltás miatt nem lépett pályára.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!