Mikor játszhat Martial egy teljes meccset?

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag dicsérte Anthony Martial lenyűgöző formáját, mióta visszatért sérüléséből, de figyelmeztetett, hogy a francia erőnléti állapotát lépésről lépésre, óvatosan kell kezelni.


A kilences számú játékosunk csütörtökön, a Sevilla ellen nyújtott kiváló teljesítményt és kulcsszerepet játszott Marcel Sabitzer nyitó találatának előkészítésében, majd asszisztot jegyzett az osztrák második góljához.

 

Martialnak ez volt az első mérkőzése kezdőként a január 14-i, manchesteri derbi óta, emiatt az Európa-liga negyeddöntőjének 62. percében le is cserélték.

 

Anthony egyértelműen fontos szerepet játszik a csapatban, különösen akkor, amikor a góllövőlista élén álló Marcus Rashford sérült, Ten Hag mégis óvatosan bánik a csatár terhelésével ebben a szakaszban.

 

A Nottingham Forest elleni, következő mérkőzés kapcsán tartott sajtótájékoztatón a menedzsert arról kérdezték, van-e elképzelése arról, hogy Martial mikor játszhat teljes értékű mérkőzést.

 

 

"Lehet, hogy tudna, de ez kockázatos" - mondta a főnök.

 

"És ebben a pillanatban nem vállalhatjuk ezt a kockázatot, mert nincs olyan sok lehetőségünk az első sorban Rashford és Garnacho sérülésével."

 

"Nincs olyan sok lehetőségünk ott, szóval óvatosnak kell lennünk, és egyéni szempontból is tudjuk, hogy amikor nagy terhelés jön, akkor megsérülhet."

 

"Szóval fel kell építenünk, különösen akkor, amikor a meccsek gyorsan jönnek egymás után, amikor kevesebb az idő a regenerálódásra. Ezt is szem előtt kell tartanunk és nagyon óvatosan kell kezelnünk."

 

A menedzser azonban optimista volt, hogy Luke Shaw és Scott McTominay visszatérhet a vasárnapi Premier League-meccsen a City Groundon.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!