Casemiro és Varane készül a Real ellen

Casemiro és Raphael Varane a Manchester United 2023-as túrájának következő mérkőzésén először találkozhat korábbi klubjával, a Real Madriddal.


A nagy meccsre Houstonban kerül sor helyi idő szerint július 26-án, szerdán az NRG Stadionban.

 

A két gigaklub először találkozik egymással az Egyesült Államokban a 2018-as, a miami Hard Rock Stadionban rendezett találkozó óta, amelyet a Vörös Ördögök nyertek 2-1-re. A klubok 2014-ben emlékezetes módon 109 318 fős nézőrekordot értek el a michigani Big House-ban.

 

A Real elleni legutóbbi tétmérkőzésünk a 2017-es UEFA Szuperkupa-döntő volt a macedóniai Szkopjéban.

 

A Real Madrid 2-1-re nyert, a spanyolok nyitó gólját Casemiro szerezte. Isco megduplázta az előnyüket, majd Romelu Lukaku szerzet szépítő találatot José Mourinho Vörös Ördögeinek.

 

A klubok természetesen a következő szezonban is találkozhatnak a Bajnokok Ligájában, miután a United a Premier League harmadik helyezésével biztosította be újra helyét a legrangosabb kupasorozatban. A Madrid a La Liga második helyezettje lett a Barcelona mögött, amely csapatot a United kiejtette az Európa-ligából.

 

A legutóbbi Bajnokok Ligája-összecsapáson a Real 2013-ban - Sir Alex Ferguson utolsó európai kupamérkőzésén - nyert a United ellen. A blankók összesítésben 3-2-re diadalmaskodtak, Cristiano Ronaldo mindkét mérkőzésen betalált, és Nani vitatott piros lapja pedig lényegében megpecsételte a visszavágó sorsát.

 

Casemiro és Varane is figyelemre méltó sikereket ért el a Realnál - öt, illetve négy Bajnokok Ligája-címet nyertek a fővárosi klubbal.

 

Casemiro tavaly nyáron csatlakozott újra egykori csapattársához, amikor Erik ten Hag csapatához került, a francia pedig egy évvel korábban, 2021-ben írt alá.

 

Természetesen az első trófeát is együtt emelhették magasba Angliában, amikor a Vörös Ördögök az év elején legyőzték a Newcastle Unitedet a Ligakupa döntőjében a Wembleyben, Casemiro pedig a kritikus első gólt szerezte.

 

A duó mindkét tagja részt vett a United szombati, Arsenal elleni 2-0-s győzelmében New Jerseyben, és remélik, hogy a texasi rangadón folytathatják az újabb fontos szezonra való felkészülést.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!