Hivatalos Amrabat mezszáma

Sofyan Amrabat mezszáma a Manchester Unitednél immár biztos, miután befejeződött kölcsönszerződésének véglegesítése.


A marokkói középpályás Altay Bayindir, Jonny Evans és Sergio Reguilon után múlt pénteken, a határidő lejárta előtt, az átigazolási fronton sűrű nap során írt alá a Vörös Ördögökhöz.

 

Most, hogy a formalitások is lezárultak, bejelenthetjük, hogy Amrabat a 4-es számú mezt fogja viselni a Unitedben.

 

 

A 4-es számú mezünket legutóbb Phil Jones viselte, aki a nyáron, szerződése lejártával távozott a klubtól. A korábbi angol válogatott védő 12 évig hordta ezt, azóta, hogy 2011. nyarán a Blackburn Rovers-től átigazolt.

 

A számot általában vagy a középhátvédekhez, vagy a középpályásokhoz társítják, és Owen Hargreaves az utóbbiakra volt példa, amikor négy szezonon keresztül viselte, kezdve a 2007/08-assal, amikor kulcsszerepet játszott abban, hogy a Vörös Ördögök megnyerték a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját. Az ex-Bayern München-játékos büntetőt rúgott a Chelsea elleni híres moszkvai szétlövéses győzelmünkben.

 

Hargreaves előtt két argentin válogatott játékos volt a 4-es szám gazdája. Juan Sebastian Veron 2001-ben, a Laziotól való érkezésekor viselte ezt a középpályán, és amikor 2003-ban távozott, egy szezonra megüresedett, így honfitársa, Gabriel Heinze 2004-ben átvehette.

 

A legendás kapitány, Steve Bruce volt az első 4-es számú játékosunk, miután 1993/94-ben bevezették a Premier League csapatszámokat. Őt David May követte, aki a 12-es számról váltott, amikor Bruce az 1995/96-os szezon végén továbbállt.

 

May a következő öt szezonban is megtartotta a 4-es mezt, beleértve az 1998/99-es szezont is, amikor is a United a híres triplázást véghez vitte.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!