Hivatalos: Varane távozik a szezon végén

Raphael Varane megerősítette, hogy szerződése lejárta után a nyáron távozik a Manchester Unitedtől.


A pályafutása során számos trófeát nyerő védő 2021 augusztusában érkezett a Real Madridtól, majd egy emlékezetes bemutatkozáson vehetett részt a Leeds elleni találkozó előtt az Old Traffordon.

 

Varane klasszist és rengeteg tapasztalatot hozott a csapathoz, amikor 93 alkalommal pályára léphetett. A francia bekk Ligakupa győzelemhez segítette a Vörös Ördögöket 2023-ban. Lisandro Martinez párjaként rendkívül határozott védekezést mutatott be.

 

A 31 éves játékos kétszer volt eredményes a Vörös Ördögök színeiben. Első gólját a Brentford elleni hazai bajnokin szerezte, a másodikat pedig a 2023/24-es idény elején, a Wolves ellen jegyezte, amely találat végül 3 pontot ért csapatának.

 

Rapha kétségtelenül megmutatta milyen minőséget képvisel, rendíthetetlen munkabírása pedig jó példa a fiatal generáció számára.

 

 

A Premier League-ben 67 alkalommal léphetett pályára, ebből 58-szor kezdőként. 

 

Varane a Chelsea ellen áprilisban elszenvedett 4-3-as vereség alkalmával megsérült és azóta hiányzik a keretből, ám menedzsere bízok benne, hogy még az idény vége előtt ismét bevethető lesz, hiszen még vár a csapatra egy Newcastle elleni hazai és egy Brighton elleni, idegenbeli összecsapás. Valamint ott van még az FA-kupa fináléja is a Manchester City ellen.

 

A Unitednél mindenki köszönettét fejezi ki Raphaelnek szolgálataiért és sok sikert kívánnak neki a jövőben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!