Csapathírek a Newcastle meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag fontos információkkal szolgált kerete állapotát illetően a 2023/24-es szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzését megelőzően.


A Vörös Ördögök győzelmi kényszerben vannak, ha szeretnék bajnoki szereplésükön keresztül kivívni az európai kupaszereplés jogát, míg a Szarkák, karöltve a Chelsea-vel, három ponttal előzik meg a tabellán Ten Hag legénységét, így egy esetleges vendéggyőzelem azt jelentené, hogy a Premier League történetében először a United előtt végeznének.

 

Még egy hazai siker is csak pontegyenlőséget jelentene az észak-kelet angliai alakulattal szemben, akiknek viszont sokkal jobb a gólkülönbségük, de ettől még a zárófordulóban lehetőség lenne a megelőzésükre.

 

A jó hír, hogy ebben a csapat segítségére lehet Lisandro Martinez is, ugyanis az argentin világbajnok játékos először állhat rendelkezésre a Brentford elleni, márciusi döntetlenre végződött meccs óta.

 

Ezzel kissé megnövekedne a védelem tengelyében bevethető játékosok száma és bár a szezon végi távozását pár órája bejelentő Raphael Varane ezen a mérkőzésen még biztosan hiányozni fog, arra van esély, hogy a bajnoki szezon utolsó napjára már visszatérhet.

 

Azt illetően, hogy a meccsnapi keretben számításba vehetőek lesznek-e, még vizsgálatokat kell folytatni Willy Kambwala, a csapatkapitány Bruno Fernandes és Marcus Rashford esetében is.

 

Amikor arról kérdezték, hogy számít-e bármilyen visszatérő játékosra a Szarkák vendégjátékakor, Ten Hag így felelt:

"Nagyon jó kérdés. Szerintem Licha Martinez már visszatérhet a keretbe. Most már teljesített néhány edzést a csapattal, így úgy tervezünk, hogy számíthatunk rá."

 

"Ha a ma délutáni gyakorláson minden rendben zajlik, akkor biztosan ott lesz a meccsnapi keretben. A többi játékos esetében majd még meglátjuk. Rashford, Bruno és Willy Kambwala esetében is kérdéses, hogy megfelelő erőnléti állapotban lesznek-e hozzá."

 

 

Bár Varane nem lesz hadra fogható, a tervek szerint ott lesz az Old Traffordon, hogy búcsút intsen a hazai közönségnek, emellett pedig azon dolgozik, hogy a szezon utolsó két bevetésére megfelelő erőnléti állapotba kerüljön.

 

"Tervezünk vele" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Az utolsó meccsekre mindenképpen. Holnap még nem, de vasárnap és persze az utolsó [Manchester City elleni FA-kupa döntő] meccsen is." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!