Scholes fénypontjai

Paul Scholes a pénteki, New York Cosmos elleni búcsúja elõtt leült az MUTV munkatársával és válaszolt néhány kérdésre.


Milyen nagy volt a nyomás rajtad, amikor a Port Vale ellen 1994-ben bemutatkoztál a Unitedben?
Zseniális volt, hogy debütálhattam. Ez olyan valami, amit mindig is akarsz fiatal srácként, miközben egyre lépsz felfelé a ranglétrán. Szerencsés voltam, amiért azon az éjszakán esélyt kaptam. Nem igazán volt nyomás rajtam, mert azon a találkozón nyolcan vagy kilencen is bekerültünk a csapatba. Talán csak Brian McClair volt egyedüli, aki az elsõ csapat rendszeres tagja volt. Mindannyiunkon volt egy kis nyomás és idegesek is voltunk, de együtt megoldottuk, nem is rosszul.

Melyik volt édesebb: az elsõ címed vagy megverni a Liverpoolt a kupadöntõben?
Valószínûleg a bajnoki címet mondanám, mert az volt az elsõ trófeám. Ez olyan valami, ami megmutatja, hogy te vagy a legjobb csapat Angliában, hisz úgy mentél keresztül az éven, hogy a bajnokság élén zártál. Az, hogy egy ilyen klubban játszattam, mint a United, valószínûleg a legvadabb álmaimat is túlszárnyalja, ezért is volt elképesztõ a trófeák és címek megnyerése.

Az 1999-es BL negyeddöntõben, a San Siro gyepén az Internek lõtt gólodra hogyan emlékszel?
Talán öt vagy 10 perce lehettem a pályán, amikor sarokkal értem bele a labdába. Nagyszerû alkalom és csodás eredmény volt. Nagyon jó csapatuk volt akkor és volt egy Ronaldojuk is. Nagyon forró 45 percet adtak nekünk, így valóban nagy eredmény volt, hogy tovább léptünk. Remek volt a San Siroban játszani. Hatalmas stadion, amit a világ minden részén ismernek és álomba illõ, hogy olyan helyeken játszhattam, mint az is. Szerencsés voltam, hogy játszhattam és hogy gólt lõttem, az különösen brilliáns volt.

Az Aston Villának lõtt bombádat mondanád a legszebb gólodnak?
Igen, talán a legjobb és egyben a legnehezebb is, mert a labda magasról érkezett és meg kellett várnom, hogy alább hulljon, ekkor lõttem el. Édesebb volt a többinél. Tökéletesen kaptam el, gyors lövés volt, egy tökéletes gól.

Mi a helyzet a 2008-as BL elõdöntõben, a Barcelona ellen lõtt góllal?

Úgy éreztem, amint csak lehet el kell lõnöm, mert a kapus másik irányba indult hatalmas rést hagyva a kapuban. Ezzel a góllal jutottunk be a Bajnokok Ligája döntõjébe, melyet a Chelsea ellen játszottuk.

 


A szurkolók szeretik a Man City elleni meccseket, de a Liverpool a mi legnagyobb riválisunk?
Õk a bajnoki gyõzelmeik és a klub történelmük miatt. Azt hiszem, egy ideig még õk lesznek a legnagyobb riválisaink, de a City hamarosan lenyomja majd õket. Elõzõ évben FA kupát nyertek, még többet költenek, ettõl függetlenül nem vagyok biztos abban, hogy lesz olyan történelmük, mint a Liverpoolnak. Elég nehéz kettejük közül választani, melyikük is a nagyobb helyi rivális.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!