Hodgson: Nincsenek a Unitedhez hasonló lehetõségeink

A West Brom menedzsere, Roy Hodgson szerint csak a pályán vehetik fel a harcot az olyan csapatokkal, mint a Manchester United, más lehetõségeikben messze elmaradnak tõlük.


A Manchester United házatáján a nyár óta gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon ki kerül csak a kispadra, netán a lelátóra a számos sztárjátékos és tehetséges fiatal közül, akik mind a Vörös Ördögök kezdõcsapatába vágynak. 

 

Az Old Traffordon akár a cseresorból is alakíthatnának, és indíthatnának egy új csapatot ebben a szezonban, olyan bivalyerõs kerettel rendelkezik Sir Alex Ferguson, amelyet a csapat mai ellenfele, a West Bromwich Albion, és menedzserük, Roy Hodgson nagyon irigyel, és egyben rá is mutat a United és a West Brom pénzügyi lehetõségei között fennálló különbségekre. 

 

"Egy olyan jó középhátvéd, mint Phil Jones, 16 millió fontba kerül" - kezdte Hodgson.

 

"Szép lenne, ha lenne 16 millió fontunk, amit elkölthetünk, de mi a földön járunk, és tudjuk, mennyi pénzbõl gazdálkodhatunk, így ennek megfelelõen keresünk játékosokat."

 

 

Hodgson már a West Bromos idõszaka elõtt is tudta, miként kell kis mennyiségû pénzösszegbõl hatalmas profitot generálni.

 

Amikor még a Fulham menedzsere volt, õ hozta el a Maidstone Unitedtõl Chris Smallingot 10 ezer fontnyi azonnal kifizetett összegért, amely megállapodás tartalmazott még egy 10 mérkõzésenként fizetendõ 10 ezer fontos kitételt is. Hodgson kezei alatt való két éves fejlõdést követõen Smallingot eladták a Manchester Unitednek 7 millió fontért.

 

"Soha nincs egyensúly" - tette hozzá.

 

"A legnagyobb veszély az angol futballban az, hogy ha más, gyengébb csapatok sok pénzt költenek, akkor a náluk erõsebbek hatalmas költekezésbe kezdenek, hogy megtartsák pozíciójukat, ezzel pedig elvesztik a realitás érzéküket, és még a csõd veszélye is fennálhat."

 

"Ilyen történt a Leeds United és a Portsmouth esetében is."

 

"Azonban nekünk meg kell értetnünk a szurkolóinkkal, hogy mi nem vagyunk egy Manchester United. Megpróbáljuk felvenni velük a versenyt, de olyan játékosokkal, akiknek kevesebb a fizetésük, és az átigazolási összegük sehol sincs az õ játékosaikhoz képest."

 

"A hierarchia mindig is része volt a futballtársadalomnak." 

 

Telegraph 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!