Giggs: Scholes pótolhatatlan

Ryan Giggs elárulta, véleménye szerint megtalálni Paul Scholes egyértelmû helyettesét 'lehetetlen', de biztos benne, hogy a Manchester United tovább tud lépni.


Paul Scholes az elõzõ szezon végén döntött úgy, hogy véget vet sikerekben gazdag karrierének a Manchester Unitednél, amelyet követõen Sir Alex Ferguson számos középpályással hoztak hírbe a nyáron, mint akik hosszútávú megoldást jelenthetnek az egykori angol válogatott játékos pótlására.

 

Leginkább az olasz Internazionale fazonszabászát, Wesley Sneijdert emlegették, mint a legvalószínûbb érkezõ, azonban azóta a skót menedzser elismerte, hogy a holland irányító leigazolása azért nem valósult meg, mert nem õt tartja a legtökéletesebb játékosnak Scholes pótlására.

 

A klubot a jelenlegi keretbõl legrégebb óta szolgáló szélsõ, Ryan Giggs szerint majdhogynem felesleges volt a nyáron keresgélni egyik legkedveltebb játszótársa helyettesét, ugyanis egy olyan képességekkel megáldott játékost, mint Scholes, nem egyszerû pótolni.

 

"Lehet egy újabb Paul Scholest találni?" - kezdte a walesi középpályás a MUTV-nek adott exkluzív interjúban.

 

"Nem. Soha. Még ezer év alatt sem."

 

"Olyat, aki teljes egészében hasonlít rá, lehetetlen. Azonban a klubnak tovább kell lépnie. Ez a Manchester United által járt út."

 

 

Scholes nem kért tanácsot Giggstõl, mielõtt meghozta döntését a visszavonulásáról, de a Walesi Varázsló nem is érzi úgy, hogy tudott volna bármilyen tanáccsal szolgálni,  tudván, hogy egykori csapattársa mennyire tisztán látja az aktuális helyzeteket.

 

Azonban úgy véli, az angol válogatott egykori sztárjának döntése mögött nem a saját maga képességeibe vetett hite, sokkal inkább a többi játékos teljesítménye állt.

 

"Mindig a legmagasabb szinten akarsz teljesíteni, mert vannak elvárásaid magaddal szemben" - tette hozzá.

 

"Ha egy picit ezeknek nem tudsz megfelelni, úgy érzed, hogy már nem tudsz megfelelõen teljesíteni a csapat sikerei érdekében."

 

"Elmondtam neki, hogy a mérkõzések nagy részén, amin játszott, õ irányította a csapat játékát, amelyet fantasztikusan csinált, de minél jobban mentünk elõre az idõben, annál jobban az volt az érzésem, hogy vissza fog vonulni."

 

"Soha nem próbáltam meg megváltoztatni az elhatározásában, de azt kívántam, bárcsak folytatná, mert képes lett volna még rá."

 

Giggs nem hezitált, amikor Scholest kellett megneveznie, mint kedvenc csapattársa:

 

"Az edzéseken egyszerûen nyomába sem lehetett érni. Öröm volt nézni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!