Scholes bizonytalan az edzõi poszttal kapcsolatban

A nemrég visszavonult Paul Scholes elárulta, több idõre van szüksége, hogy eldönthesse, folytassa-e karrierét a futballban, mint edzõ.


A 36 éves egykori kiváló középpályás az elõzõ szezon végén akasztotta szögre stoplisait egy fantasztikus játékoskarriert követõen, amely során 17 év alatt több mint 450 alkalommal szerepelhetett a Manchester United színeiben.

 

A Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson megengedte egykori játékosának, hogy több idõt töltsön a csapat tartalék együttesével, hogy a korábban edzõi képesítést is szerzõ egykori válogatott játékos megerezhesse az edzõsködés ízét.

 

Scholes azonban a minap elismerte, hogy még több idõre van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, teljes állásban ezzel akar-e foglalkozni - ugyanis megakar róla bizonyosodni, hogy elég jó ehhez a feladathoz.

 

"Nincs egyértelmû feladat, amely hozzám köthetõ, csak kisegítek ott, ahol éppen szükség van rám" - kezdte Scholes az Observernek.

 

"Nem igazán végeztem eddig semmilyen edzõi munkát, inkább személyesen beszélgetek a játékosokkal, tartalék meccsekre járok. Warren Joyce [a tartalék csapat edzõje] nagyon sokat segít nekem. Eddig két meccsünk volt, amelyeken két gyõzelmet arattunk, úgyhogy nem panaszkodhatok."

 

"Még nem vagyok biztos a dolgomban. Szeretném ha kiderülne, hogy tényleg van hozzá affinitásom, hogy ezt csináljam. Lehet, hogy eltelik majd három-négy hónap is, mire erre rájövök. Ha én egyszer csinálok valamit, abban szeretek jó lenni. Nem akarok csak félig benne lenni valamiben. Teljesen más feladat az, hogy ha csak egy csapat játékoshoz kell beszélnem."

 

 

Bár eddig az Old Traffordon egyelõre még csak korlátozott edzõi feladatok jutottak neki, ez mégsem akadályozta meg Scholest abban, hogy már is megtalálja a jövõ várható manchesteri sztárjait.

 

Az egykoron bombaerõs löketeirõl, és hihetetlenül pontos passzairól elhíresült irányító a fiatal generációból kiemelte Paul Pogba, Ryan Tunnicliffe, Will Keane és Larnell Cole nevét, ugyanis szerinte róluk éveken belül hallani fogunk.

 

"Tunnicliffe kölcsönbe ment a Peterboroughhoz, és eddig minden rendben ment számára. Pogbában hihetetlen tehetség lakozik. Korához képest hihetetlenül nagy, és magas. A fizikai képességei egyszerûen fantasztikusak" - tette hozzá Scholes.

 

"Szerintem Will Keanenek megvannak azok a képességei, hogy világklasszis középcsatárrá váljon. Õ az egyik olyan játékos, akivel együtt dolgozok. Õ azok közé tartozik, akit mindig szerettem nézni, ha kint voltam az ificsapat meccsein. Szinte mindenhol ott terem, erõs, fantasztikus lábbal - ahogy megrúgja a labdát. Ezek olyan dolgok, amik Ruud van Nistelrooyban is megvoltak."

 

"És a többiek? Larnell Cole. Nagyszerû tehetségnek tûnik. Elég apró termetû, de nagyon okos futballista. Nagyon hasonlít Shaun Wright-Phillipsre, de õ egy olyan játékos, aki egy kicsit jobban tud középre húzódva játszani, mint Shaun. Shaun egy igazi vonalszélsõ, õ ott érzi jól magát, míg Larnell középsõ középpályásként is megállja a helyét." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!