Ferguson legnagyszerûbb kezdõtizenegye

Sir Alex Ferguson ezen a héten lesz 25. éve, hogy a Manchester United kispadján ül, ebbõl az apropóból pedig a Sky Sports szavazást indított, hogy megtalálják kik alkotják mindenidõk legjobb manchesteri kezdõtizenegyét a Fergie-érában. Lássuk!


Kapus - Peter Schmeichel (visszavonult):

Arra lehetett számítani, hogy Edwin van der Sarral hatalmas versenyfutásban lesznek majd a posztért, azonban a Dán Óriás egyértelmû választás volt a többség részérõl a kapuban. A védelem utolsó bástyájaként Schmeichelre csakis a klub legnagyobb legendái közt emlékezhetünk.

 

 

Jobbhátvéd - Gary Neville (visszavonult):

Mr. Manchester United mindig is esélyes lesz bármilyen manchesteri csapat összeállításában a jobb bekk posztjára. Minden tõle telhetõt megtett, azért hogy pártatlan maradjon, amikor a Sky Sports szakkommentátora lett, azonban rövid idõn belül csak kiszakadt belõle a "Gary Neville is a red, he hates..." rigmus. 

 

 

Középhátvéd - Nemanja Vidic (Manchester United):

A hatalmas szerb hátvéd egyike azon két jelenleg is Manchester United játékosnak, akik bekerülhettek a legjobbak közé, méghozzá úgy, hogy a posztján toronymagasan nyerte a szavazást. Fontossága Sir Alex Ferguson csapatában ebben a szezonban már egy párszor megmutatkozott, amikor nélküle csak szenvedett a csapat.

 

 

Középhátvéd - Jaap Stam (visszavonult):

Szoros volt a verseny Steve Bruce és Jaap Stam között, hogy ki legyen Vidic párja a védelem tengelyében, azonban végül a holland bekk nyerte a párbajt a Sunderland jelenlegi menedzsere elõtt. Nem lenne túl sok csatár, aki fizikailag feltudná venni a versenyt egy Vidic-Stam belsõ védõpárossal.

 

 

Balhátvéd - Denis Irwin (visszavonult):

Mr Megbízható több szavazatot kapott, mint bármelyik szélsõhátvéd, és csak sokoldalúsága miatt kezd a baloldalon annak ellenére, hogy jobblábas. Az udvarias ír játékos 'jelenlegi' csapattársai közül a legkevesebbett dicsért, de egyáltalán nem a legkevésbé fontos.

 

 

Jobboldali középpályás - Cristiano Ronaldo (Real Madrid):

Mit lehetne még elmondani Mr. Ronaldoról, amit nem tudunk? A Unitednél eltöltött idõszaka alatt egy mérhetetlenül technikás, ám dühítõen megbízhatatlan szélsõbõl egyértelmûen a világ leghatékonyabb futballistájává nõtte ki magát. Rengeteget köszönhet Sir Alexnek. David Beckhamnek miatta csak a kispadon jutott hely. 

 

 

Középsõ középpályás - Roy Keane (visszavonult):

Felveheti a csapatkapitányi karszalagot azáltal, hogy a menedzserhez legközelebb állva õ is csak a legmagasabb teljesítményszintet képes elfogadni. Mindig is Keane volt Ferguson jobbkeze a pályán, és az is mutatja, hogy mennyire nagyszerû játékosa volt a menedzsernek, hogy kiszorította a csapatból Bryan Robsont.

 

 

Középsõ középpályás - Paul Scholes (visszavonult):

Régi társával alkothatják a középpálya közepét, visszavonulásakor pedig azt mondta róla Ferguson, hogy a valaha volt legnagyszerûbb játékosa volt, aki irányítása során magára húzhatta a klub mezét. Minden nagy csapatnak szüksége van egy irányítóra, Angliában pedig még nem láthattak nagyszerûbbet ezn a poszton Scholesnál.

 

 

Baloldali középpályás - Ryan Giggs (Manchester United):

Rengeteg játékos próbálta kiszorítani Giggset a középpálya balszélérõl, mégsem számít meglepetésnek, hogy a Walesi Varázsló bekerült Ferguson legjobb tizenegyébe. Még mindig klasszist képvisel, és Fergievel együtt jelenleg ketten egyet jelentenek a klubbal.

 

 

Csatár - Eric Cantona (visszavonult):

Fergie modern érában kialakított birodalmának egyik legfõbb katalizátora visszatért és nem szólhatnánk semmit, ha a csapatban õ venné fel a 7-es számú mezt Ronaldoval szemben. Cantona több mint kétszer annyi szavazot szerzett, mint bármely másik csatár, népszerûségben pedig senki nem veheti fel vele a versenyt az Old Traffordon.

 

 

Csatár - Ruud van Nistelrooy (Malaga):

Szoros verseny volt van Nistelrooy és Rooney között is azért, hogy ki legyen Cantona csatártársa, de a szavazás lezárásakor már egyértelmû volt, hogy nincs helye a csapatban az angol válogatott csatárnak. Van Nistelrooy parádés mérkõzés/gól átlaga jelentette az igazi különbséget a csapat jelenlegi talizmánjával szemben.

 

 

 

Nektek hogy nézne ki a Ferguson-éra legjobb tizenegye?

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!