Fókuszban a United három fiatal reménysége

A Manchester United 2011-es, Ifjúsági FA kupa gyõztes csapatából hárman már most is kiemelkednek, olyannyira, hogy szép jövõt jósolnak nekik az Old Traffordon. A MEN sportrovatának szakérõtje, James Robson készítette el a profiljukat.


Paul Pogba

 

 

Életkor: 18 év

 

Pozíció: Középpályás

 

Születési hely: Lagny Sur Marne, Franciaország 

 

Kevés jövõbeli ígéret generált akkora izgalmat, mint Pogba, amikor bekerült a United akadémiájára. Egy elegáns, erõs középpályás, akit azonnal honfitársával, Patrick Vieirával hasonlítottak össze és úgy tûnik, hogy õ lehet Roy Keane régóta keresett utódja a középpálya tengelyében.

 

Mielõtt azzal került volna a címlapokra, hogy tavaly Ifjúsági FA kupát nyert az akadémiai csapattal, majd az idei szezonban bemutatkozhatott a felnõttek között, Pogba kapcsán a Le Havreból történt eligazolása volt a leggyakrabban említett történet.

 

Az utánpótlás-nevelésérõl híres francia csapat azonnal haragra gerjedt, amikor Pogba 2009-ben az Old Traffordra igazolt, a játékos megszerzésének körülményei miatt - ám kifogásaikat semmisnek vélte a FIFA.

 

Ezzel a Manchester United szabad utat kapott ahhoz, hogy Európa egyik legnagyszerûbb tehetségét megszerezhesse - fejlõdése mióta a Vörös Ördögökhöz igazolt pedig csak igazolta, hogy megérte Sir Alex Fergusonnak fáradoznia a megszerzéséért. 

 

Parádés passzaival, illetve hatalmas góljai által megszerzett népszerûségének köszönhetõen õ lehet Sir Alex Ferguson következõ csapata sikereinek koronaékszere.

 

Will Keane

 

 

Életkor: 18 év

 

Pozíció: Csatár

 

Születési hely: Stockport, Anglia 

 

Bármilyen sikereket is ért el Sir Alex Ferguson a United utánpótlás-nevelésében, egyetlen egy poszton mindeddig nem tudott révbe érni, ugyanis még nem sikerült egy igazi világklasszis csatárt kinevelnie.

 

Danny Welbeck úgy tûnik jelenleg, hogy kivételt jelenthet ezalól a szabály alól, és még Federico Machedában is lehet bizodalma a skót menedzsernek.

 

Azonban az Old Trafford belsõ köreiben mostanság Will Keane okoz izgalmakat - különösen az elõzõ szezonbali Ifjúsági FA kupa menetelés során nyújtott kimagasló egyéni teljesítményei révén. Az angol utónpótlás válogatott csatár három gólt lõtt a Sheffield United elleni oda-visszavágós döntõ során, míg az elõdöntõben mesterhármast ért el a Chelsea ellen.

 

De Keane sokkal több egy lesipuskás támadónál. Inteligens és éles gondolkodású, rengeteg gólt készít elõ, remek helyen van nála a labda, és jók a meglátásai.

 

A legnagyobb kihívás elõtte nem lehet más, mint hogy elegendõ játéklehetõséget harcoljon ki magának a felnõttek között.

 

Azonban azáltal, hogy a jelenlegi játékosállományból Wayne Rooney, Javier Hernandez, Danny Welbeck és Federico Macheda is elõtte áll hosszútávon, idõbe telhet számára, mire igazán megmutathatja mire képes felnõtt szinten is.

 

Ravel Morrison

 

 

Életkor: 18 év

 

Pozíció: Középpályás

 

Születési hely: Wythenshawe

 

Még egy újabb sztár az Ifjúsági FA kupában gyõztes csapatból, azonban Morrison már régóta kimagaslik a többiek közül az akadémiai és a tartalék mérkõzéseket nyomon követõk számára.

 

Elképesztõ technikai képességét kombinálja a befejezésben nyújtott teljesítményével - legyen szó gólszerzésrõl, vagy elõkészítésrõl, régóta zseniként tartják számon ezen a területen. Fejlõdését veszélybe sodorták magánéleti problémái - de ha csak a puszta tehetséget nézzük, jelenleg Morrison az angol futball egyik legnagyobb tehetsége.

 

Cselezési képességeivel rengeteg problémát tud okozni az ellenfeleknek, de tudja miként kell a kapu elõtt is eredményesnek lenni, miután két gólt szerzett az Ifjúsági FA kupa döntõjének visszavágóján a Sheffield United ellen.

 

Kevés játékos hozta eddig izgalomba Sir Alex Fergusont menedzseri pályafutása alatt, de Morrison már akkor felkeltette a United szurkolók mellett az õ figyelmét is, amikor 15 évesen elõször játszott az Ifjúsági FA kupában.

 

Az elõzõ szezonban sikeresen bemutatkozhatott a Wolves elleni Ligakupa mérkõzésen, és innentõl kezdve sikeressége csak temperamentumán múlhat.

 

A Manchester Unitednél tudják, hogy olyan potenciállal rendelkezõ játékossal rendelkeznek, aki felülmúlthat olyan az akadémián végzett játékosokat, mint Ryan Giggs és Paul Scholes - de az, hogy innentõl kezdve hogyan kezelik, dönti majd el, hogy sztár, vagy elpazarolt tehetség lesz belõle. 

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!